BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir ve Bursa'da polis alarmda!

Eşiyle ilişkisi olduğu iddia edilen bir kişiyi bıçakladıktan sonra iki kişiyi öldüren bir kişiyi ise yaralayan zanlı tüm çabalara rağmen yakalamadı.

Abone ol
Eskişehir'de iki kişiyi öldüren, üç kişiyi ise yaralayan Soytürk Çeledir, polisin tüm çabalarına rağmen yakalanamadı. Karısının kendisini aldattığını iddia eden ve önce Serkan T.'yi bıçamlayan Çeledir, daha sonra da yine aynı gerekçeyle Birol İnce'yi öldürdü.
 
Otomobil alım satımı yapan 33 yaşındaki Soytürk Çeledir, bir süre önce Eskişehir’de işlettiği kahvede çalıştıktan sonra Bursa’daki ailesinin yanına dönen 19 yaşındaki Serkan T.’yi eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla kaçırıp Eskişehir’e getirmek istedi. Geçen 19 Ocak’ta yanında bulunan uzaktan akrabası olan 24 yaşındaki Birol İnce ile birlikte Serkan T.’nin koluna plastik kelepçe takıp otomobile bindiren Soytürk Çeledir, araç içerisinde Serkan T.’yi 4 yerinden bıçakladı. Serkan T. seyir halindeki otomobilden kendini aşağı attı. Çeledir ile Birol İnce ise yollarına devam etti. Serkan T. Bursa’da hastaneye kaldırıldı.
 
KAYINBİRADERİN DURUMU AĞIR
 
Aynı gün Eskişehir’e gelen Soytürk Çeledir, Birol İnce’yi Çamlıca Mahallesi’ndeki evine bıraktı. Çeledir daha sonra kendisinden boşanmak isteyen ve bir süredir de ayrı yaşadıkları 8 yıllık eşi 29 yaşındaki Çiğdem Çeledir’in annesiyle birlikte kaldıkları Yenikent Mahallesi’ndeki eve gitti. Kapıyı çalıp içeriye giren Soytürk Çeledir ile eşi Çiğdem Çeledir arasında boşanma konusunda tartışma çıktı. Soytürk Çeledir tabancayla ateş ederek eşi Çiğdem Çeledir’i, kayınbiraderi 18 yaşındaki Muhammet Murat Çelik ve kayınvalidesi 47 yaşındaki Aynur Çelik’i yaralayıp kaçtı.
 
Yaralılardan 4 çocuk annesi Çiğdem Çeledir kaldırıldığı Eskişehir Devlet Hastanesi’nde kurtarılamadı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne kaldırılan Aynur Çelik ile oğlu Muhammet Murat Çelik tedavi altına alındı. Muhammet Murat Çelik’in durumunun ağır olduğu, yaşam destek cihazına bağlandığı belirtildi. Anne Aynur Çelik’in ise durumunun iyi olması nedeniyle yoğun bakım servisinden çıkarılıp beyin cerrahisi servisine alındı.
 
BİROL İNCE’Yİ DE ÖLDÜRDÜ
 
Zanlı Soytürk Çeledir’in eşini öldürüp, kayınvaldesi ve kayınbiraderini yaraladıktan sonra uzaktan akrabası Birol İnce’yi Çamlıca Mahallesi’ndeki evinden tekrar alarak, otomobille eskiden köy olan Turgutlar Mahallesi girişindeki mezarlık yanına götürdü. 
 
İddialara göre Soytürk Çeledir, eşiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Birol İnce’ye tabancayla ateş etti. Kurşunlardan ikisi kafasına biri de boynuna isabet eden İnce öldü.
 
HASTANEDE 24 SAAT NÖBET TUTULUYOR
 
Bir kaç kez otomobil değiştiren Soytürk Çeledir’in yakalanması için Bursa ve Eskişehir’de polisler alarm geçti. Bursa polisi yaralı kurtulan Serkan T.’yi koruma altına alırken, Eskişehir’de de polisler anne Aynur Çelik ve oğlu Muhammet Murat Çelik’in tedavi gördüğü ESOGÜ Hastanesi’nde 24 saat nöbet tutuyor.
 
4 EKİP ARIYOR
 
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, silahlı olan zanlının yakalanması için 4 ayrı özel ekip oluşturdu, 50’ye yakın adres kontrol edildi, 4 evde ise arama yapıldı. Bugün öğle saatlerinde Ömerağa Mahallesi’nde zanlının görüldüğü ihbarı üzerine bölgedeki ekip sayısını artırdı, semt pazarında, cadde ve sokaklarda zanlı arandı ancak bulunamadı.