BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.428,90
HABER /  RAMAZAN

Eskişehir sahur vakti (Diyanet İmsak vakitleri) diyanet 2014 takvimi

Eskişehir sahur vakti, Eskişehir imsakiyesi diyanet imsakiye Eskişehir'de iftar vakti Eskişehir'de kaç saat oruç tutuluyor. Eskişehir imsakiye 2014

Abone ol

İmsak vakitleri - İstanbul Sahur vakitleri (Diyanet imsakiyesi) İmsak vakitleri. sahur vakitleri. Tüm illerde imsak ve sahur vakitleri burada. İstanbun imsak vakitleri. Diyanet imsak vakitleri.İl il imsakiye vakitleri ve iftar vakitleri öğren Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan ayı ile ilgili merak edilenler. Ramazan ayı iftar saatleri burada. Ramazan ayı ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? İstanbul imsakiyesi oruç nasıl açılır? İftar duası nasıl yapılır? Kimler Oruç tutamaz? Ramazan ayı iftar ve sahur vakitleri ile ilgili tüm bilgiler ve dahası bugun.com.tr'den öğrenebilirsiniz...

ESKİŞEHİR'DE BU GECE SAHUR 03:32'DE İFTAR İSE 20: 39'DA AÇILACAK..

İl il imsak vakti bilgileri ile sahurda ne kadar vaktinizin olduğunu buradan öğrenebilirsiniz. Haberimizden Türkiye'deki bütün illerin imsak vakti çizelgelerine erişebilirsiniz. 29 Haziran Pazar İmsak vakti, namaz vakitleri, Ramazan menüleri, iftara ne kadar kaldı gibi bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. İmsak vakti öğren. İmsak vakti çizelgesi için tıkla. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın özel ramazan sayfasındaki imsak vakti sayıcı ile imsak vaktine ne kadar kaldı öğren. Türkiye'nin il il imsakiye çizelgesi haberimizde. Dinimizde gün, imsak vaktinde başlar, bir dahaki imsak vaktinde biter. Ramazanda yiyip içmenin yasak olan vaktin başlaması demektir.

RAMAZAN BAYRAMI

27 TEMMUZ 2014 PAZAR AREFE
28 TEMMUZ 2014 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI- 1.Gün
29 TEMMUZ 2014 SALI RAMAZAN BAYRAMI- 2.Gün
30 TEMMUZ 2014 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI-3.Gün

RAMAZAN

Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı on bir ayın sultanı ve ayların en faziletlisidir. Zira bu ayda Kur'an indirilmeye başlanmış ve ay boyunca oruç tutmak farz kılınmıştır.

KADİR GECESİ

Kur'an'ın indirilmeye başlandığı bu ay içinde Kur'an-ı Kerim'deki ifadesiyle bin aydan daha hayırlı olan "Kadir Gecesi" vardır. Bu gece Allah'ın müminlere bahşettiği çok yüce bir ikramıdır. Ramazan'ın her gecesinin dolu dolu geçirilmesi için bu gecenin zamanı gizlenmiştir. Ancak Kadir Gecesinin Ramazan'ın son on günü içinde olduğuna dair güçlü işaretler vardır.

ÜÇ AYLAR ORUCU

İslâm’da zamanla kayıtlı oruç, sadece Ramazan’da vardır. Onun dışında “üç aylar” orucu diye bir oruç asıl kaynakla-rımızda bulunmamaktadır. Müslüman, Recep ve Şaban aylarında çok oruç tut-malıdır ama onları tamamen oruçlu geçirmek diye bir husus kitaplarda bulunmamaktadır. Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Hz. Âişe’nin ifadesine göre Ramazan’dan başka hiçbir ayı bütünüyle oruçlu olarak geçirmemiştir. Ramazan’dan sonra en çok oruç tuttuğu ay ise Şaban ayıdır.(Müslim, Sıyam 175, 176)

eskisehir-imsakiye.jpg


RAMAZAN BAYRAMI KAÇ GÜN OLACAK

TÜM İLLERİ İMSAKİYE TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN