BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir hava durumu okullar tatil mi

Eskişehir 'de sıcaklıklar 5 derece birden düştü kar yağışı başladı. Hava durumu raporlarına göre iç kesimlerde kar yağışı artacak. Peki okullar tatil mi valilik kararı

Abone ol

ESKİŞEHİR 'de kar yağışı başladı ve etkisini zaman zaman arttıracak. Hava durumu raporların göre sıcaklık değerleri yeni haftaya kadar 5 derece birden düşecek. Eskişehir'in iç kesimlerinde soğuk ve kar yağışı daha etkili olacak. Peki Eskişehir'de okullar kar tatili olur mu valilikten bu konu hakkında henüz bir açıklama yok.

Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bursa'nın kuzey kesimlerinde yağmur ve karlakarışık yağmur, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcakluğı  3 ila 5 derece azalacaği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-04-09-at-10.52.55-am.png
RÜZGAR ŞİDETİNİ ARTTIRIYOR

Kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, Bursa ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Kar yağışlarının yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Zirai don uyarısı, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte özellikle iç kesimlerde orta yer yer kuvvetli don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Bursa ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama,vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Eskişehir'de, sabaha karşı başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Eskişehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece başlayan yağışın yarın akşama kadar sürmesi bekleniyor.

Kentte hava sıcaklığının bu gece en düşük sıfır, yarın gündüz ise 3 derece olacağı tahmin ediliyor.

Trafik polisleri, yağış nedeniyle Eskişehir-Bursa ve Eskişehir-Ankara karayollarında sürücülere tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.