BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir Fenerbahçe'den kimleri istedi?

Her sezon başarı çıtasını yükselten ''Kırmızı Şimşekler'', Süper Lig'deki dördüncü sezonda hedefini büyüttü.

Abone ol

Transfer çalışmalarını sürdüren Eskişehirspor, pek çok isimle görüşmesine rağmen şu ana kadar sadece Doğa Kaya'yı gönderdi, Deniz Vural ile anlaştı.

FENERBAHÇE'DEN ABDÜLKADİR VE BERK'İ ÖNERDİ

Fenerbahçe'ye transferi adeta yılan hikayesine dönen Sezer Öztürk cephesinde ise çalışmalarda sona gelindi. Eskişehirspor, Sezer'e karşılık Fenerbahçe'den Abdülkadir ve Berk Elitez'i istiyor. Fenerbahçe'nin Sezer'e karşılık Bilica ve Abdülkadir'i önermesi nedeniyle transfer bir kez daha zora girdi.

Her iki kulüp yetkililerinin söz konusu transferi bitirmek için görüşmelere devam etiği öğrenildi.

12 yıl aranın ardından çıktığı Süper Lig'e tutunmayı başaran Es-Es, geride kalan üç sezonu artan başarılarla tamamladı.

Kulüp başkanı Halil Ünal ve teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren ve geçen sezon devre arasında 8 futbolcusuyla yollarını ayıran Eskişehirspor, transfer dönemine rakiplerine oranla rahat girdi.

Ligin ardından pek çok isimle görüşen Eskişehirspor, ilk olarak Doğa Kaya'yı Antalyaspor'a gönderdi, daha sonra da Almanya'da oynayan Deniz Vural ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Safet Nadarevic de Es-Es'ten gidecek isimler arasında gösteriliyor.

Yedek kaleci Atilla'nın sözleşmesini uzatmayan Eskişehirspor, ikinci kaleci eksiğini kapatmak için Galatasaray'dan Ufuk ve Beşiktaş'tan Hakan Arıkan ile görüşüyor. Bu arada Es-Es'in, Samsunspor'dan Abdülaziz Solmaz ile prensipte anlaşmaya vardığı öğrenildi.

''Kırmızı Şimşekler''in, iki yıldır Eskişehirspor'da oynayan ve bir yıl daha sözleşmesi bulunan tecrübeli futbolcu Ümit Karan'ın sportif direktörlüğe getirilmesi, devre arasında Adem Sarı'nın gönderilmesi ve Batuhan Karadeniz'in Galatasaray'a transferinin gündemde olması nedeniyle forvet eksiği bulunuyor.

Forvet açığını kapatmak isteyen transfer komitesi, Halil Altıptop ve Webo ile görüşüyor. Yönetim, bu iki ismin yanı sıra yerli ya da yabancı bir forvet daha transfer etmek istiyor. Es-Es, Almanya İkinci Ligi'nde oynayan gurbetçi futbolcu Sercan Sararer'i de renklerine bağlamak için çaba sarf ediyor.

Eskişehirspor, Galatasaray'a gitmesi gündeme gelen Batuhan Karadeniz transferinde ise eski kulübü olan Beşiktaş'ın şartnameye koyduğu ''Batuhan, üç büyük kulüpten birine transfer olursa Beşiktaş, 5 milyon Avro transfer bedeli alır'' maddesini çözmeye çalışıyor. Fatih Terim'in özellikle almak istediği ifade edilen Batuhan'ın, bu kapsamda önce Yunanistan'da bir takıma, daha sonra Galatasaray'a transfer edilmesi gündemde.