BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir elektrik kesintisi ne zaman gelecek?

Eskişehir elektrik kesintisi yaşayan iller arasında. Peki Eskişehir 'de elektrikler niye kesildi ne zaman gelecek?

Abone ol

ESKİŞEHİR saat 10.30 sıralarınde elektrik kesintisi ile durdu. Eskişehir 'deki elektrik kesintisi sadece bu ille sınırlı değil peki elektrikler ne zaman gelecek?

Türkiye'de 20'den fazla ilde elektrik kesintisi olunca panik havası doğdu. Herkes cep telefonlarına sarılıp 'elektrikler neden kesildi' diye sormaya başladı. Metro ve tramwaylar durdu. TEİAŞ elektrik kesintisinin nedenini açıkladı; Avrupa Türkiye bağlantısı koptu.

Türkiye'de saat 10.30 sıralarında başlayan elektrik kesintinin nedeni hakkında farklı kurumlardan arka arkaya açıklama geliyor. Ancak şu ana kadar kamuoyunu tatmin eden bir açıklama gelmedi.

ELEKTRİKLER NİYE KESİLDİ?
Son açıklama TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) kurumundan geldi. TEİAŞ açıklamasında elektrik kesintisi için 'Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır." denildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan da son dakika elektrik kesintisi açıklaması geldi. Başbakan 'terör dahil her konu araştırılıyor' dedi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ HANGİ İLLERDE?

Şu ana kadar, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Balıkesir, Kırklareli, Muğla, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Sakarya, Düzce, Konya, Samsun'dan da elektriklerin kesik olduğu bilgisi geldi.

ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK?
Şu ana kadar elektrik kesintisinin ne zaman sonlanacağına dair bir resmi açıklama yapılmadı. Avrupa Türkiye bağlantı hattı koptuğu için elektriklerin ne zaman geleceği kesin olarak bilinmiyor.