BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.495,55
HABER /  GÜNCEL

Eski yönetici Rijkaard'ın biletini kesti

Galatasaray’ın eski ikinci başkanı Turgay Kıran, teknik direktör Frank Rijkaard ile ilgili iddiaları açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Galatasaray’ın eski ikinci başkanı Turgay Kıran, teknik direktör Frank Rijkaard'ın bu sezon sonu takımdan ayrılabileceğini söyledi.

Kıran, Radyospor’da "Özgür Sancar’la Haber Özel" programında son derece ilginç açıklamalar yaptı.

Adnan Polat'ın son zamanlarda sürekli Rijkaard’a destek veren sözlerine dikkat çeken Kıran, "sanıyorum ki Rijkaard bu sezon sonu ülkesine gider. Çünkü bizler ne zaman teknik direktörün arkasında olsak, o teknik direktör gidiyor” dedi.

Kıran, "böyle destek sözlerine gerek yok, Galatasaray bir teknik direktörle devam etmek isterse eder. Ama Rijkaard başarılı değildir" diye konuştu.

Rijkaard'ın yerine Abdullah Avcı ismini öne atmanın çok yanlış bir yaklaşım olduğunu söyleyen Kıran, "sihirbaz olarak nitelendirilen yönetici kardeşlerimiz sezon sonunda otururlar ve Galatasaray’a yeni bir şey getirirler diye varsayıyorum. Ancak şu anda bu türden bir değişikliği konuşmak çok yanlış" dedi.

Fenerbahçe yenilgisinin tamamen bir teknik adam hatası olduğunu savunan Kıran, "biz tamamen korkarak çıkıyoruz; rakibimiz ise korkmadan çıkıyor. Karşı taraf teknik heyeti olayı daha iyi okumuş, stratejiyi belirlemiş ve bizi durdurmuştur" şeklinde konuştu.

Asıl önemli olanın şampiyonluk olduğunu vurgulayan kulübün eski ikinci başkanı, "şampiyon olunca herkes derbiyi unutur. Bunu çok fazla gündemde tutup takıma demotive etmemek gerekiyor" dedi.

"Bu kadar para harcanmış bir takımı hala belli yerlerde görememek, biz Galatasaray taraftarlarını üzüyor" diyen Kıran, "transfer şampiyonluğu bir araç olmalı, amaç değil. Başarı yurt dışındaki iyi dereceler ve yurt içinde şampiyonluktur" dedi.