BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  GÜNCEL

Eski Paşalar Sincan Cezaevi'ni karıştırdı

28 Şubat duruşması yaklaştıkça sanıklar arasında gerilim tırmanıyor.

Abone ol

Kamuoyunda ‘Çevik Bir ’i yakan belge’ olarak bilinen “Batı Çalışma Grubunun Raporlama Sistemi” Sincan Cezaevi'ni karıştırdı.

İlk duruşması 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 28 Şubat davası öncesi revirde karşılaşan Dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı Çetin Saner ile Çevik Bir arasında önce belge üzerinden karşılıklı atışma yaşandı.

BENİM SİZİNLE HİÇ İŞİM OLMADI

“Batı Çalışma Grubunun Raporlama Sistemi” belgesinde yer alan 6. maddeyi hatırlatan Saner, Çevik Bir’e “Benim sizinle hiç işim olmadı. Olamazdı da. Bu meselelerden, benim haberim yok, madem ben sizinleymişim raporlama sisteminde yer alan emri bana neden o dönem verdin” diye çıkıştı.

BU TARTIŞMANIN YERİ VE ZAMANI DEĞİL 

Milat'ta yer alan habere göre Çevik Bir’den “Bunu tartışmanın şimdi yeri ve zamanı değil” cevabını alan Saner Paşa, sinirlerine hakim olamadı. Önce Çevik Bir’e hakaret etti ardından üzerine yürüdü. Araya gardiyanların girmesi üzerine kısa süreliğine sakinleşen tarafların daha sonra yeniden tartışmaya devam ettikleri öğrenildi. Çevik Bir’in kendini savunarak, Saner Paşa’ya dil dökmeye başlaması üzerine yeniden tırmanan gerginlik, kavgaya dönüşmeden sona erdi.