BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  GÜNCEL

Eski MİT'çiden bomba tespitler

Eski MİT'çi Mahir Kaynak Hakan Fidan üzerinden oynanan oyunların arka perdesini anlattı.

Abone ol

"Amerika ve Rusya eski düzeni kurmak istiyor, Avrupa ise hakimiyet kurmak. Bölgedeki savaşın sebebi enerji yollarının kontrolü. O yüzden Türkiye’nin yeniden bir devlet olmasını engellemek istiyorlar. Ama direncimiz Erdoğan sayesinde gayet iyi." Prof. Dr. Mahir Kaynak, Hakan Fidan istihbarat dünyasında olup bitenleri Star Gazetesi'nden Fadime Özkan'a anlattı.

2010 yılından bu yana MİT Müsteşarı Hakan Fidan ismi üzerinden yürütülen operasyonların arkasında ne var? Bu aslında neyin mücadelesi? Kim, neyi amaçlıyor? Yaşanan krizin bölgedeki gelişmelerle ve çözüm süreciyle ilgili ne? Sonuç ne oldu, bundan sonra ne olur?

"PKK yıllardır var ama sorun ilk kez bu müsteşar zamanında çözülüyor! Yani bu müsteşar farklı bir anlayış getiriyor ve doğru olan anlayış da bu." sözleri ile Hakan Fidan'a destek veren eski istihbaratçı Kaynak, Hakan Fidan'ı hedef alan operasyonların aslında Başbakan Erdoğan'la beraber ikisini de götürme operasyonu olduğuna vurgu yaptı.

ARKASINDA İRAN DEĞİL İSRAİL VE AMERİKA VAR

Hakan Fidan'ı hedef alanların İran kaynaklı olduğu iddialarına inanmadığını belirten Prof. Dr. Mahir Kaynak'a göre bu işin arkasında İsrail ve Amerika var. Çünkü Türkiye’deki istihbarat servisini değerlendiren ve onunla ilgili politika oluşturan büyük güçler: "Burada Obama yok. Öbür taraf var, Neoconlar ve özellikle parasal sermaye. Yahudiler ise büyütülüyor ama onlar da kullanılıyor. Onların etkili olmaları hizmet etmelerine bağlıdır."

TÜRKİYE'NİN YENİDEN DEVLET HALİNE GELMESİNİN TASFİYESİ ÇABASI


Erdoğan'ı düşürmek, siyaset dışında bırakmak derdinde olanların amacını "Bu, Türkiye’nin yeniden bir devlet haline gelmesinin tasfiyesi için çabadır. Olmadan engellemek istiyorlar." diyen Kaynak, tüm bu yaşanan olayların paralelinde Türkiye'nin direncini iyi gördüğünü, bunun nedenini ise Erdoğan'a bağladığını şu sözlerle açıkladı:

ERDOĞAN'I BİTİRİRLERSE İŞ BİTER

"Direncimizi iyi görüyorum şimdi. Ama Erdoğan nedeniyle öyle görüyorum. Erdoğan Obama ile aynı çizgide. Küresel sermayeyle değil. O da milliyetçi bu da. Dünyadaki büyük meydan muharebesinin Türkiye’de yapılacağını söylemiştim daha evvel. Ama bu muhabere de sokaklarda savaş olmaz. Erdoğan’ı bitirirlerse iş biter.

Hükümet bunu anladığı için kan dökmemek ve döktürmemek için elinden geleni yapıyor. Ötekiler de keşke Kürtlerle Türkler savaşsa, Alevilerle Sünniler kapışsa diye uğraşıyor. Ama hükümet hiç birinin karşısına geçmiyor."