BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,08
HABER /  DÜNYA

Eski İMF başkanından seks partisi itirafı

Seks partileri düzenlemekle suçlanan eski İMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, 3 yılda toplam 12 kez seks partilerine katıldığını söyledi.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı adayı olması konuşulurken, bir seks skandalı ile İMF'deki görevinden istifa eden ve yargılanan Dominique Strauss-Kahn, "3 yılda katıldığım seks partisi sayısı 12" diye itirafta bulundu

2008-2011 yılları arasında Washington, Paris ve Lille şehirlerinde 20’ye yakın toplu seks partisine katılmak ve fuhuş örgütlenmesine yardımcı olmak suçlamasıyla yargılanan eski IMF (Uluslararası Para Fonu) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, kendini savunurken seks partilerine katıldığını kabul etti.

3 YILDA 12 KEZ

Davanın savcısı, Strauss-Kahn’ın toplu seks partilerinde önemli bir rolü olduğunu, hatta “partilerin kralı” olduğunu ifade ederken, şimdiye kadarki duruşmalarda hep sakin görüntüsüyle dikkat çeken Kahn “seks düşkünü” gibi gösterilmesine sinirlendi. Partilere katıldığını kabul eden Kahn, “Ancak o kadınların hayat kadını olduklarından haberim yoktu. Ayrıca iddia makamı seks partilerinin sayısını abartıyor, senede en fazla 4 parti düzenlendi. 3 yılda katıldığım parti sayısı 12” dedi.

kahn.jpg

FEMEN KIZLARI PROTESTO ETTİ

Femen'in hedefinde bu kez eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn vardı. Cinsel suçlardan yargılandığı davanın görüleceği mahkemeye gelen Kahn'ın arabasının önüne atlayan protestocular, eski Başkan aleyhinde slogan attı. Polis kızlara anında müdahalede bulundu.

kahnfemen1.jpg

Fransa’da fuhuş yasadışı sayılmasa da kadın pazarlamak ya da buna yardımcı olmak suç kapsamında. Eski IMF Başkanı suçlu bulunursa, 10 yıla kadar hapis ve 1.5 milyon Euro’ya kadar para cezasına çarptırılabilir. Kahn, 2011 yılında da ABD’de bir otel çalışanını taciz etmekle suçlanmış, bunun üzerine IMF’deki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

SEKS PARTİLERİ DÜZENLEMİŞTİ

65 yaşındaki Kahn, iş ilişkilerini kullanarak Fransa'nın Paris ve Lille şehirlerinde, ABD'de ise Washington'da yapılan "seks partileri" için kadın pazarlamakla suçlanıyor.

Strauss-Khan bugün Lille'deki duruşmaya giderken Femen grubundan bedenlerinin üst kısmı çıplak üç kadın, arabasının üzerine atladı ve eski IMF başkanını protesto etti. Kadınlar polis tarafından uzaklaştırıldı.

kahnfemen.jpg

ÜÇ GÜN İFADE VERECEK

Strauss-Khan 2 Şubat'ta başlayan davaya bugün ilk kez katılıyor ve ifadesinin üç gün sürmesi bekleniyor. Strauss-Khan'ın ifadesini bekleyen yüzlerce gazeteci mahkeme binası önünde toplandı.

Dün mahkemede tanıklık yapan Mounia adlı eski bir seks işçisi Lille'deki bir otelde verilen seks partisinde Strauss-Khan'la birlikte olmak için seçildiğini ve kendisine bir işadamı tarafından bu iş karşılığında 900 euro ödendiğini anlattı.

Savcılar Strauss-Kahn'ın, Mounia ve Jade adındaki diğer bir kadının seks işçisi olduğunu bildiğini kanıtlamaya çalışıyor.

FRANSA CUMHURBAŞKANI OLACAKTI

Bir zamanlar Fransa Cumhurbaşkanlığı adayları arasında da adı geçen Strauss-Kahn, Lille'deki söz konusu otelde "seks partilerine" katıldığını kabul ediyor, ancak oradaki kadınların "seks işçisi" olduğunu bilmediğini öne sürüyor.

Fransa'da fuhuş yasadışı değil ama kadın pazarlamak ya da buna yardımcı olmak suç kapsamına giriyor. Savcılar Strauss-Khan'ın adı geçen partilerde önemli bir rolü olduğunu hatta "partilerin kralı" olduğunu söylediler.

Eski IMF Başkanı suçlu bulunursa 10 yıla kadar hapis ve 1,5 milyon euroya kadar para cezasına çarptırılabilir.

Davada Kahn'la birlikte 14 sanık bulunuyor. Sanıklar arasında lüks otellerin yöneticileri, bir avukat, bir eski emniyet müdürü ve "Pezevenk Dodo" adıyla bilinen bir genelev sahibi de bulunuyor.

FEMEN ÜYELERİ BÖYLE PROTESTO ETTİ

Tacizle suçlanmıştı

Kahn 2011 yılında da ABD'de bir otel çalışanını taciz etmekle suçlanmış, bunun üzerine IMF'deki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Dört gün tutuklu kalan Kahn hakkındaki suçlama, daha sonra savcılar tarafından düşürülmüştü.

Gerekçe olarak otel çalışanı Nafissatou Diallo'nun ifadelerindeki tutarsızlık ve geçmişi hakkında yalan söylemesi gösterilmişti. Diallo daha sonra Kahn ile anlaşmaya varmış ve adli süreç kapanmıştı.

Kahn hakkında daha önce cinsel saldırı ve toplu tecavüz iddiasıyla iki dava başvurusu daha yapılmış ikisi de düşmüştü.