BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Eski hakem Selçuk Dereli Mersin Büyükşehir için aday adayı

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Peki Selçuk Dereli kimdir aslen nereli? Ayrıntılar haberimizde.

Abone ol

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, CHP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. 

Döneminin başarılı hakemlerinden FIFA kokartlı Selçuk Dereli futbolu bıraktıktan sonra siyasete atılmıştı. CHP Çankırı İlçe Başkanlığı yapan Dereli, aylar öncesinde çalışmalarına başladı. Selçuk Dereli, seçim bürosunu da açarak Mersin'i tekrar CHP'ye kazandırmaya kararlı olduğunu ifade etti.

Halen Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Selçuk Dereli, CHP Çankırı İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde hem genel seçim hem de referandumda sağladığı katkıyla dikkatleri çekmişti. 2011 yılında Mersin'den milletvekili adayı da olan Selçuk Dereli, "Mersin'i dünya kenti yapmak için yola çıktım" ifadelerini kullandı.

SELÇUK DERELİ KİMDİR?
Selçuk Dereli, 1969 yılında Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Köleli köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Mersin’de gören Dereli, üniversite eğitimini Adana Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde tamamladı.Ankara da özel bir şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapan Selçuk Dereli, 2007-2009 yılları arasında Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanlığı da yaptı.

Hakemliğe başlamadan önce 1979-1989 yılları arasında İçelspor ve Mersin Camspor’da futbol oynayan Selçuk Dereli, futbol hakemliğine 1989 yılında Mersin’de başladı ve Süper lig hakemliğine Erzincan bölgesinden terfi etti.

UEFA’nın yetenekli hakem programını başarıyla tamamlayan ilk Türk futbol hakemi olan Selçuk Dereli FIFA hakemi olarak yurt içi ve yurt dışında çok sayıda maç yönetmiştir. Hakemlik kariyeri boyunca yurt içinde 313 profesyonel maç ve yurt dışında da yaklaşık 70′e yakın maçta görev almış ayrıca 187 süper lig maçı ve 11′de Türkiye Kupası maçı yönetmiştir.Süper ligde toplam 11 derbi maçında görev alan Dereli, 2008 yılında da süper kupa finalini yönetmiştir.Evli ve iki kız çocuğu babası olan Selçuk Dereli aynı zamanda Uluslararası düzeyde çok sayıda A milli ve Avrupa kupaları maçı idare etmiş ve katıldığı 2003 yılı Avrupa Genç Milli takımlar şampiyonasında İtalya ile Portekiz arasında oynanan final maçınıda yönetmiştir.

Toplam 22 yıl süren hakemlik yaşamının 12 yılını Süper Lig hakemi, son 7 yılını da FIFA hakemi olarak geçiren Selçuk Dereli, 2010 yılında FIFA hakemi iken bu görevinden istifa etmiştir..