BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

Eski Emniyet Müdürü Avcı'ya tahliye!

Hanefi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası tahliye oldu.

Abone ol
"Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabın yazarı eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tahliye oldu. Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından hakkında tahliye kararı verilen Avcı, Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Türkiye'deki son mağdurun hükümet olduğunu ileri süren Avcı, "Poyrazköy'de silahları gömenler o silahları bulanlardır" diye konuştu.
 
Anayasa Mahkemesinin Avcı hakkındaki ihlal kararının ardından, Avcı'nın avukatı Fidel Okan, tahliye için Yargıtay 9. Ceza Dairesine başvurmuştu.
 
Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararının ulaşması üzerine Daire, başvuruyu değerlendirerek, tahliye konusunda karar vermek için Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 105. maddesi uyarınca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından görüş almak üzere müzekkere yazdı.
 
Başsavcılık, Avcı'nın tahliyesi yönünde görüş bildirdi.38007.jpg
 
Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyeti de Avcı'nın tahliyesine karar verdi.
 
Dairenin, Devrimci Karargah Örgütüne yardım suçundan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası alan Avcı'nın bu suçla ilgili dosyasına ilişkin temyiz incelemesi sürüyor.

CEMAATE GÖNDERME

Hukuk fakültesi mezunu her hukukçunun dosyasına bakabileceğini söyleyen Avcı, suç unsuru bulunması halinde yeniden ceza çekmeye hazır olduğunu ifade etti. Avcı şöyle konuştu:

"Bu sistem, bu grup, bu cemaat denen müessese milyonlarca insanı mağdur etti. En son mağdur olan hükümet oldu. Binlerce insanlara inanılmaz cezalar veriliyor. Ergenekon'u Poyrazköy'ü bir çok insan biliyor ama bu sahipsiz insanların davalarını kimse bilmiyor. O özel yetkili mahkemeler korkunç bir tahribat yaptılar"