BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Eski dosttan Erdoğan'a ağır sözler!

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, "Bu adam" diye hitap ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı isim vermeden eleştirdi.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, "Bu adam" diye hitap ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı isim vermeden eleştirdi.

Kazan, "İstediğin kadar söyle senin ne çıraklığın bir işe yaradı, ne kalfalığın. Sen bu vatanı bölmek, parçalamak mı istiyorsun. Senin ne işin var BOP eşbaşkanlığında? Kendini şah mı zannediyorsun. Senin mumunu en kısa zamanda söndüreceğiz. Çünkü senin ampulün mum olmaya başladı. Diyor ki; 'Obama aradı telefonla görüştük, onu dedi, bunu dedi, mutabık kaldık'. Sen kimsin dünyayı idare ettiğini sanıyorsun? Sen daha Türkiye'yi idare edemiyorsun" dedi.

Balıkesir Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Toplantı Salonu'nda düzenlenen SP milletvekili aday tanıtımı toplantısı partililerden yoğun ilgi gördü. SP lideri merhum Necmettin Erbakan'ın avukatı Bayram Ali Ayyıldız'ın ilk sırada yer aldığı, Murat Sali, Ömer Taşkın, Abdullah Özlen, İsmail Gügen, Mehmet Filiz, Zülfer Erol ve Ahmet Pınar'dan oluşan adaylar, partililerden yoğun alkış aldı. Tanıtım toplantısına katılan SP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa 1. Sıra Milletvekili Adayı Şevket Kazan, Balıkesir'den aday olmak istemesine rağmen Bursa'dan aday gösterildiğini söyledi. Kazan, Bursa'da milletvekilliği için yarışacağı, eski yol arkadaşı, Ak Parti'nin ağır toplarından Bülent Arınç'a yüklendi. Bülent Arınç'ın Milli Görüş'e hizmet ederken 'Milli Görüş Bülbülü' olarak anıldığını belirten Kazan, şöyle dedi:

"Bursa'da Bülent Arınç'la ne yapacağız? 'Bülbül' demem boşuna değil. Bu davaya çok hizmeti geçmiş olan bir insan. Türkiye çapında Milli Görüş'ü anlatan bir insan. Ama Türkiye'de Milli Görüşü anlatan bu insan şimdi kalkmış eski dönemi yani AKP'den önceki dönemi anlatıyor. O dönem için diyor; biz at gözlüğüyle dünyaya bakıyormuşuz, aşiret usulü idare ediliyormuşuz. Parlamentoda çıkarılan bir dergide böyle diyor. Buna bir cevap vermem gerekiyordu. Ben de dedimki; yıllardır Milli Görüş hatibi olarak tanınan Bülent Bey ne kadar zor bir durumdasın? Hayatının en etkili günlerini geçirdiğin Milli Görüşe şimdi laf atıyorsun, 'at gözlüğüyle dünyaya bakmak' diyorsun. Milli Görüş, yıllardır konferansını verdiğin halde ne olduğunu tanıyamadığın bir görüşmüş meğerse. Milli Görüş dünyaya at gözlüğüyle bakmak değil, tevhid akidesini kalbin merkezine oturtan bir anlayıştır. Amerika'ya gitmiş beyefendi oradan dönerken diyorki; 'Bizim gerçek yolumuz meğerse AB ve Amerika politikalarının yanında olmakmış.' İnsan şaşırıyor yahu. Bize hidayet ver ya rabbi."

"AKP'Yİ ARKADAN İTECEĞİZ"

Kazan, SP'nin seçimlerle TBMM'ye gireceğini ve çalışmalarıyla sürükleyici parti olacağını savunarak, "Bizim vazifemiz; yolumuza devam etmek. Meclis'te, AKP'yi çalıştırmak, iş gördürmek için, Saadet Partisi gibi bir sürücüye ihtiyaç var. Şimdi diyeceklerki AKP işi götürüyor, ne istiyorsunuz? Yahu kardeşim AKP'nin bu işi götürdüğü yok. ABD politikalarının istikametinde yürütüyor. Başörtüsü sorununu çözemedi. Eğer o parlamentoda Saadet Partisi olsa bizim arkadan iteklememiz Halk Partisi'ne (CHP'yi kastediyor) benzemez. Bizim önden çekmemiz, arkadan itmemiz MHP'ye benzemez. Biz tuttuk mu sürükler götürürüz. Şimdi gelecekler dolaşacaklar. 'Aman efendim AKP'yi zayıflatmayın' diyecekler. O zaman biz de diyeceğiz ki sen AKP'nin iş yapmasını mı istiyorsun o zaman açın Saadet Partisi'nin önünü, parlamentoda sizi arkadan itsin. Bak o zaman parlamentoda neler oluyor" dedi.

USTALIK DÖNEMİ ELEŞTİRİSİ

SP'nin Milliyetçi Cephe hükümetlerinde çıraklık, 54'üncü Hükümet'te kalfalık, 12 Haziran seçimlerinden sonra da ustalık dönemini yaşayacağını öne süren Kazan, isim vermeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Kazan, "Ustalık ifadeleri şimdi başkalarının ağzından duymaya başladık. İstediğin kadar söyle senin ne çıraklığın bir işe yaradı, ne kalfalığın. Çırak ve kalfa olamayan, usta nasıl olacak. Ustalık dönemi dediği dönemde neler yapıyor bu adam. Seçim beyannamelerindeki vaatlerden biri, İstanbul'un yanına 2 tane daha şehir koyacakmış. Sen bir zamanlar İstanbul Belediye Başkanı'yken Anadolu'dan İstanbul'a göç edenlerden ne yapıp yapıp mutlaka vergi almamız lazım gelir diyordun. Şimdi ne oldu? Türkiye'nin Güneydoğusu'nda İsrail önderliğinde vaadedilmiş topraklar zihniyetiyle bir ihanet başladı. Sen bu vatanı bölmek, parçalamak mı istiyorsun" diye konuştu.

Türk milletinin sadece bu sebepten SP'yi parlamentoya sokacağını savunan Kazan, "Başbakan Erdoğan'ın kendisini dünya liderleri arasında gördüğünü, gerçek anlamda lider olmak, birlik ve beraberlik içinde dünya siyasetinde ağırlığı koyma noktasına getirmek varken senin ne işin var BOP eşbaşkanlığında? BOP eşbaşkanı oldun, övündün bununla. Şimdi, 'Ben BOP eşbaşkanı değilim' diyor. Yahu senin akşam dediğin sabah dediğine uymuyor kardeşim. Libya'ya NATO müdahalesine karşı değil miydin? Ondan sonra destek verdin. 2 harp gemisi uçak gönderdin. NATO'nun uçakları İzmir'deki üsten alınan emirle uçmuyor mu? Bombalamıyor mu? Bütün bunlar karşısında kendini şah mı zannediyorsun?"

Şevket Kazan, Başbakan Erdoğan'ın, 'Milli Görüş'ün kalesi' olarak nitelendirdiği Bayburt'tan seçim gezilerine başlamasını, Ak Parti'nin seçim beyannamesinde 2023 yılına dair vaatlerde bulunulmasını da eleştirdi. Kazan, şunları söyledi:

"Neye güvenerek 2023 yılına vaatlerde bulunuyorsun? 2023'den önce bir genel seçim daha var. Önümüzdeki seçim dönemine kadar bilinmeyen çok şey ortaya çıkacak. Bir zamanlar Bush vardı. Özal, Bush'la yatar Bush'la kalkardı. Şimdi bu da Obama diyor başka bir şey demiyor. Sen kimsin dünyayı idare ettiğini sanıyorsun. Sen daha Türkiye'yi idare edemiyorsun. Borç durumu dendiği zaman adam ithalatı söylemiyor ihracatı söylüyor."