BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eski cezaevi film stüdyosu oldu

Tunceli Üniversitesi, Pertek ilçesindeki eski cezaevi binasını Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosuna dönüştürmek için çalışma başlattı.

Abone ol

Pertek ilçesindeki eski cezaevi binasının, Tunceli Üniversitesi Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosuna dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Tunceli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Sezai Şenel, Pertek ilçesi İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yıllardır kullanılmayan cezaevi binasını Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosuna dönüştürmeyi planladıklarını belirten Şenel, eski cezaevinin, Milli Emlak Genel Müdürlüğünce üniversitelerine tahsis edildiğini kaydetti.

Taş binada bakım-onarım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şenel, binayı Tunceli Üniversitesine yakışır şekilde onararak Pertek ilçesine kazandıracaklarını dile getirdi.

Binayı, Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesinin film stüdyosu olarak kullanmayı planladıklarını kaydeden Şenel, "Daha sonra da özel sektörden talep gelirse eğer ücreti karşılığında onlara kiralamayı düşünüyoruz" dedi.