BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  GÜNCEL

Eski çeteciye dayak atan çete adliyede

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 kişi adliyeye çıkarıldı. Bu sırada gözaltına alınanların yakınları adliyede olay çıkarttı.

Abone ol

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Narkotik Büro ekiplerinin başta Kocaeli olmak üzeri Antalya, Uşak ve İstanbul'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 24 kişi, adli mercilere sevk edildi. Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve bunun için çete kurmak suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen şahıslar hakkında, yaz kamplarında köfteci tezgâhında esrar ve hap sattıkları, çeteden ayrılmak isteyenleri tehdit ve dayakla uyararak bu işi bırakamayacaklarının söyledikleri gibi ilginç bilgilere de ulaşıldı

Aldığı bilgiler doğrultusunda çete üyelerini 6 ay boyunca takip eden polis ekipleri, 300 polis memuru ve Körfez ile Golyad isimli narkotik köpekleriyle beraber 30 ayrı adrese operasyon gerçekleştirildi. Çalışmalarını titiz bir şekilde sürdüren emniyet güçleri, geçtiğimiz Cuma günü operasyon için düğmeye bastı. Şahıslardan 22'si müşterileri ile alışveriş yaparken suçüstü yapılarak yakalandı. 2'si ise Adapazarı ve İstanbul'a düzenlenen operasyonda ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler Cuma gününden bu yana emniyette ifade verirken, tek tek tespit edilen yaklaşık 100 kullanıcının uyuşturucuyu bu şahıslardan aldıkları yönünde ifade verdikleri öğrenildi.

Narkotik büro amirliği ekipleri bir süre önce çetenin elebaşı olduğu öğrenilen Şener Ç. ile İsmet Y. ve Çetin K. isimli kişileri gözaltına almış, çıkarıldıkları adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Emniyet güçleri aynı gruba yönelik olarak yapmış olduğu son operasyonda çetenin liderleri oldukları iddia edilen S.Y. ve T.A ile birlikte A.A. (23), H.Y. (26), H.K. (30), İ.Z. (19), M.Ö. (28), D.H. (20), B.S. (25), E.D. (23), V.S. (38), S.M. (23), G.A. (24), E.Y. (19), A.S. (22), U.K. (22), G.K. (20), S.C. (32), E.K. (20), T.M. (24), E.İ. (25), K.A. (29), İ.K. (29), Ş.K. (40), İ.Y. (45) isimli şahısları gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte toplam 450 gram esrar, 54 ecstacy hap, 180 kök Hint keneviri ele geçirildi. Zanlıların üzerlerinde esrar maddeleri, satışa hazır fişekler halinde yakalandı.

Öte yandan mahkemenin, 24 kişi hakkında tutuklama kararı vermesi üzerine adliyeye gelen zanlıların yakınları olay çıkardı. Adliye polisinin müdahalesi yetersiz kalınca çevik kuvvetten takviye istendi. Adliyeye gelen çevik kuvvet polisleri grubu güçlükle engelledi. Sanık yakınlarından üç kişi gözaltına alındı.