BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Eski bir kasetçaları böyle hayat döndü

Becerikli bir İngiliz, eski bir Ferguson kaset kayıt cihazının içine Raspberry Pi kullanarak bir Spotify oynatıcısı koymayı başardı.

Abone ol

Bu sene 10 milyondan fazla paralı kaydolmuş üyeye ulaşmasını kutlayan internet müzik servisi Spotify, kendisini en olmayacak yerde buldu diyebiliriz. Yani eski bir Ferguson kasetçalar ve kayıt cihazının içinde.

Bunu gerçekleştiren İngiliz yaratıcısı Matt Brailsford, bir Raspberry Pi mini bilgisayarı almış ve kasetçalar kasasının içine yerleştirmiş. Brailsford eski bir hoparlör gibi görünen “iRecorder” cihazını görünce bu fikir ortaya çıkmış. Ama iRecorder’ın aksine, Brailsford’un projesi bir iPod dock’u değil, NFC ile çalma listeleri oluşturabileceğiniz ilginç bir Spotify çalıcı.

Spotify servisi üzerinden müzik listeleri yapıyorsunuz, ardından eski kasetlerin içine NFC çipleri yerleştirip bu listeler ile eşliyorsunuz. İçinde Raspberry Pi bilgisayar olan Ferguson kasetçalar cihaza hangi kaseti takarsanız o kasetin eşleştirildiği Spotify listesi çalmaya başlıyor. Ayrıca eski kasetçaların analog butonları da işlevsel, Play butonu ile müzik durdurup başlatıyor, ileri butonu ile sonraki şarkıya geçiyor, Stop butonu ile durduruyor ve ses butonu ile volümü açıp kapatıyorsunuz. Kayıt butonu ise sadece cihazı kapatıp açmaya yarıyor.

Eski bir kasetçaların içine nasıl Spotify yerleştirdiklerini ve sonucunu