BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.490,72
HABER /  POLİTİKA

Eski BDP'li başkana şok hapis!

BDP eski Bingöl İl Başkanı Ömer Faruk Ersöz, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasını çarptırıldı

Abone ol

10 Haziran 2011 tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Ömer Faruk Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 6 kişinin yargılandığı dava sonuçlandı.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ersöz ve üniversite öğrencisi Faraç İliş'in yanı sıra tutuksuz yargılanan Cengiz Özateş katıldı.

Savcı, sanıkların terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları ise suçlamaları kabul etmedi. Sanık Ersöz, olay yerinde mobese kameralarının olduğunu ve olayla ilgili görüntülerin kameralarda yer aldığını söyledi.

Mahkeme heyeti, Ersöz ile İliç’i, 'Örgüt hiyerarşisine bağlı olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği' gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan 3 kişiye ise 5 yıl ila 7 yıl arasında değişen cezalar verildi. Sanık Mürsel Karasu ise beraat etti.