BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL

Eski başbakan Libya'ya teslim edilebilir

Tunus'ta bir temyiz mahkemesi, cezaevinde bulunan, Kaddafi döneminde başbakanlık görevi yapmış El Mahmudi'nin Libya'ya teslim edilmesine yol açabilecek bir karar aldı.

Abone ol

Tunus'taki bir temyiz mahkemesi, ülkede bulunan Libya'nın eski başbakanı El Bağdadi el Mahmudi'nin Libya'ya iade edilmesine yol açabilecek bir karar verdi.

Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi tarafından iadesi talep edilen El Mahmudi'nin avukatı mahkeme kararını "adaletsiz ve siyasi" olarak değerlendirdi.

Libya'da devrilen Kaddafi rejminde başbakanlık görevi yapan Bağdadi el Mahmudi' Libya'ya teslim edilmesi halinde güvenliğinin tehlikede olacağı endişesini dile getirmişti.

El Mahmudi eylül ayında Tunus'un güneyinde yakalanmış ve Cezayir'e yasa dışı yollarla geçmeye kalkışmak suçundan altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahmudi'nini avuklatları tutuklanma kararına itiraz ederek, dosyayı temyiz mahkemesine taşımışları.

Eski Libya başbakanı yargı süreci boyunca başkent Tunus yakınlarındaki bir cezaevinde tutulmuştu.

Bu arada Libya’da kurulan Ulusal Geçiş Hükümeti, El Mahmudi’nin yargılanması amacıyla Libya’ya teslim edilmesi talebinde bulunmuşlardı.

El Mahmudi'nin savunmasını üstlenen avukatı Mabruk Korşid temyiz mahkemesinin kararını eleştirerek müvekkilinin Libya'ya dönmesi halinde başına geleceklerden Tunus yargı sisteminin sorumlu olacağını dile getirdi.