BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.436,11
HABER /  GÜNCEL

Eski Bakan'a cinsel tacizden hapis cezası

Eski Bakan Rüştü Kazım Yücelen, kendisine iğne yapan doktoru taciz etti. 1 yıl 8 ay hapse mahkum edildi. Ancak ceza, 'iyi halden' 5 yıllığına ertelendi.

Abone ol

Siyaset dünyası taciz skandallarıyla çalkalandı. CHP'li Muharrem İnce'nin ardından eski bakanlardan Rüştü Kazım Yücelen de cinsel tacizden mahkemelik oldu. İddiaya göre bir kadın doktoru sarılıp öptü.

Takvim'den Ersan Atar'ın haberine göre Politikaya ANAP'ın kurulmasıyla atılan, 5 dönem Mersin'den milletvekili seçilen ve dönemin hükümetlerinde İçişleri, Sanayi, Ticaret ile Devlet Bakanlıkları görevi yapan Yücelen, 9 Aralık 2010'da, Mersin'de daha önce tanıdığı Dr. Nejla Gültekin ile karşılaştı.

Eski Bakan Yücelen, Gültekin'den yaptırmak zorunda olduğu iğnesini yapmasını istedi. Bunun için uygun bir yer arandı. Kadın doktor ve Yücelen bir otelde boş bir salona geçtiler. Dr. Nejla Gültekin, iğneyi yapmaya çalışırken iğnenin ampulü kırıldı. Kırık ampul ise doktorun parmağını kanattı.

PARMAĞINI EMDİ, DUDAKLARINDAN ÖPTÜ

Bu sırada Yücelen, doktorun elini tutarak, parmaktaki kesiği 2 kez üst üste öptü. Daha sonra da kapıdan çıkmak isteyen Nejla Gültekin'in elinden tutarak kendisine doğru çekti. Sarılıp saçlarını okşadı, ardından da dudaklarını öptü.

DOKTOR DAVA AÇTI

Bu olaydan sonra Yücelen hakkında, "Cinsel saldırı" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Silifke 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında Dr. Nejla Gültekin'in "ruh sağlığının bozulup bozulmadığı" araştırıldı. Adli Tıp Kurumu, Gültekin'in ruh sağlığının bozulmadığı yönünde rapor verdi. Davanın 28 Kasım'daki karar duruşmasına katılan eski Bakan Yücelen ise suçlamaları reddetti.

1 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, Yücelen'i önce 2 yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanığın "iyi halini" dikkate alan mahkeme, cezayı daha sonra 1 yıl 8 ay hapse indirdi. Yücelen'in bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getiren mahkeme heyeti, bu cezaya ilişkin hükmün açıklanmasını da 5 yıllığına erteledi. Rüştü Kazım Yücelen, 5 yıl içinde yeni bir suç işler ve mahkum olursa, taciz cezası da infaz edilecek. 5 yıllık denetimli serbestlik süresince suç işlemezse mahkumiyet kararı hiç verilmemiş gibi işlem görecek.