BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Eski bakan Şener'den Wikileaks itirafı!

Türkiye Partisi lideri eski Abdüllatif Şener, AK Parti ile yollarını ayırma nedenini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski sağ kolu Türkiye Partisi lideri Abdüllatif Şener, AK Parti'den ayrılma nedenini açıkladı. Kendisine bakanlık görevini neden bıraktıklarına ilişikn sorular sorulduğunu söyleyen Şener, ''Bakanlığı niye bıraktığımın yanıtı Wikileaks belgelerinde'' dedi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde partisinin düzenlediği toplantıda yaklaşık 150 kişilik gruba hitaben konuşan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Hâlâ gittiğim yerlerde soruyorlar bana 'Niye bıraktın?' diye. Bu sorunun yanıtı, Wikileaks belgelerinde çıktı.

BAŞBAKAN'IN 3 DOSYASI VAR

Habertürk'ün haberine göre Şener, 'Hükümette o kadar çok yolsuzluk var ki bir bakan bıkıp usandı istifa etme noktasına geldi' diyor'' dedi.

Şener şöyle devam etti:

''Başbakan'ın 3 tane dosyası var. Vekiller bu dosyayı Meclis'te oylayabilirler mi?" diyen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Bu hukuk düzeni ile kimse hesap soramaz. 16 yıl boyunca milletvekilliği yaptım. Benim de dokunulmazlığım vardı ve kimse benden de hesap soramıyordu. Çünkü benim hakkımda tek bir dokunulmazlık dosyası yoktu. Kolay mı sanıyorsunuz, vekilliği, bakanlığı bırakacaksınız, dokunulmazlık gömleğini çıkaracaksınız? Sizin dokunulmazlığınız var, benim yok. Kim kimden hesap soracak hodri meydan, hodri meydan diyelim.

YOLSUZLUKLARI ÖRNEK GÖSTERDİ

Hâlâ gittiğim yerlerde soruyorlar bana 'Niye bıraktın?' diye. Bu sorunun yanıtı, Wikileaks belgelerinde çıktı. Belgelerde 'Hükümette o kadar çok yolsuzluk var ki bir bakan bıkıp usandı istifa etme noktasına geldi' diyor. O bakanın kim olduğundan bahsetmiyor ama kim olduğu belli! 'Niye bıraktı?' diye sorarlarsa 'ABD, okyanus ötesinden öğrendi siz neden hâlâ öğrenemediniz' diye yanıt verin'' şeklinde konuştu. Şener, konuşmasının ardından belde halkıyla sohbet eti.