BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  POLİTİKA

Eski bakan başbakanını yerden yere vurdu!

Eski Bakan Ekrem Pakdemirli, Mesut Yılmazı 28 Şubat'ta askere çanaklık yapmakla suçlayıp, "Erbakan değil asıl Yılmaz dik durmadı" dedi

Abone ol

ANAP'lı eski bakan ve başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli, "Erbakan dik dursaydı 28 Şubat olmazdı" diyen ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaza sert tepki qösterdi.

"MESUT YILMAZ, ASKERLERİN TAŞERONU OLDU"

Akit e konuşan Pakdemirli, 28 Şubat sürecinde askerienn darbe yapmaya kararlı olduğunu ve Yılmazın bunu görerek frsata çevirdiğini söyledi. Pakdemri, "Asıl Sayın Mesut Yılmaz dik dursaydı 28 Şubat olmazdı. Sayın Yılmaz o dönem askerlerin kuklası ve taşeronu oldu. O zillete katlanıp başbakanlık yapmak istiyormuş, bizim haberimiz yok" dedi.

"'PARTİ BİTER" DEDİM, DİNLEMEDİ"

28 Şubat sürecinde Refan-Yol koalisyonundan milletvekilerinin istila ettirilerek, ANAVATAN Partisine geçirildiğini belirten Pakdemirli, "Sayın Mesut Yılmaz'a da bu işin taşeronluğu kısmı verilmiş. Grup toplantısında Mesut Bey'in hükümeli kurmaması, kuracak olursa, partiyi bitireceğimizi söyledim. Karşı çıktım. Gizli oylama yapalım dedim. Benim karşı çıkmama rağmen açık oylama yapıldı. Zaten Sayın Yılmaz Başbakanlığa çok meraklı olduğu için hükümeti kurmaya talip oldu ve partiyi de bitirdi" diye konuştu.

"ASIL MESUT YILMAZ DİK DURMADI"

Mesut Yıimaz'm, darbeci askerlerin baskısı karşısında dik duramadığını belirten Pakdemirli, 28 Şubat kuklası Akit'e konuşan Ekrem Pakdemirli, 28 Şubat sürecinde askerin darbe yapmaya kararlı olduğunu ve Yılmaz'ın da bunu görerek fırsata çevirdiğini söyledi. Pakdemirli, "Mesut Yılmaz dik dursaydı, 28 Şubat olmazdı. Sayın Yılmaz o dönem askerlerin kuklası ve taşeronu oldu. O zillete kat- v lanıp başbakanlık yapmak istiyormuş, bizim haberimiz yok" dedi.
durmadığını belirten Pakdemirli, şunları söyledi: "En büyük yanlışlık Güneş Votel benzeri o'ay oldu. Adamlar bize 12 tane adamı nakettier. O günlerde yapılması gereken hükümeti kurmama idi, istila edenleri partimize almamaktı. Eğer biz dik dursaydık, askerler, Saymı Çiller'e yönelecek veya idareye el koyacak ve dünya kamuoyuna darbeci ordu diye tescilleneceklerdi. Büyük ihtimalle açıktan darbe olmayacak ve kısa sürede seçimlere gidilecekti. Yeni hükümete ANAP daha güçlü girecekti. Sayın Yımaz, o konuları unutmuşa benziyor ve dik duruş arayışını sadece Erbakan'a yüklüyor. Bunu ben insafsızlığa yoruyorum."

"ASKERLERİN KUKLASI OLMADIN MI?"

Pakdemirli, kendisin akamaya çalışan Yılmaz'a şu soruları yöneltti: Biz dik durabildik mi?, Bir nevi Güneş Motel tiyatrosunu oynamadık mı? Hükümet kurduk ta bağımsız davranabildik mi? Askerlerin kuklası bir hükümet olmadık mı? Sayın Yılmaz, 'Genekurmay Başkanı ben sorguya çekti' itirafında bulunmadı mı?"

GÜNEŞ MOTEL OLAYI NEDİR?

DSP eski Genel Başkanı Bülent Ecevt'in, 1977'de kurulan Süleyman Demirel başkanılığındaki hükümeti yıkmak için "Kumar borcu olmayan 11 milletvekili arıyorum" sözlerinin ardından İstanbul'daki Güneş Motel'de görüştüğü Adalet Parti'li 11 milletvekiline de bakanlık sözü vermesi ve hükümetin düşmesi ve üzerine yeni hükümeti kurması tarihe "Güneş Motel Olayı" olarak geçti.

MESUT YILMAZ NE DEMİŞTİ?

DP'den istifa eden ANAP'lı eski Başbakan Mesut Yılmaz, Haberi Türk TV'de katıldığı programda, 28 Şubat sürecinde Erbakan'ın dik duramadığını ve bu süreçten en fazla kendisinin zarar gördüğünü ileri sürmüştü. Yılmaz, özetle şunları söylemişti: "Erbakan hükümeti, o tarihte bu önerilere karşı dik dursaydı, askerler bunu daha öteye götüremezdi. 28 Şubat sürecinde en büyük zararı ben yaşadım."