BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.491,78
HABER /  GÜNCEL

Eski adamı bu kez Baykal'a salladı

İstanbul CHP Milletvekili Ali Topuz, uzun süreden beri sürdürdüğü sessizliğini, İnternet Haber’e bozdu. Kurt politikacı Baykal'a ağır sözlerle yüklendi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Yarın Meclis’te saat 11’de yapacağı basın toplantısıyla, Anayasa değişimi konusunda çok ciddi tehlikelere değineceğini söyleyen Topuz, Deniz Baykal’ı ve CHP yönetimini yerden yere vurdu.

 

Topuz, Mayıs ayındaki 33’üncü kurultaydan bir şey çıkmayacağını belirterek, CHP yönetimini akliselim olmaya çağırdı, “Yoksa büyük hüsran yaşanacak” dedi.

 

İşte CHP’nin sessiz Milletvekillerinden Ali Topuz’un, İnternet Haber’in sorularına verdiği yanıtlar:

 

İH – Sayın Topuz uzun süredir sessizsiniz?

 

TOPUZ – Ne yapalım, çok konuşanlar var. Ama ortam hiç hoş değil, gündem hoş değil.

 

İH – Siz sessiz kalmazdınız?..

 

TOPUZ – Ben kendi tercihimle biraz geriye çekildim. Fakat şimdi onu bozmaya karar verdim.

 

İH – Sizi sessiz kalmaya iten tercihinizi öğrenebilir miyiz?

 

TOPUZ – Parti yönetimi öyle tercih ediyor. Yani partinin merkezi bir disiplin içinde, partinin kamuoyuna çıkması öngörülüyor. Genel Başkan dışında başkalarının gündeme çıkması parti yönetimi tarafından tercih edilmiyor. Onlar rahat çalışsınlar, laf etmesinler diye bir süre sessiz kalarak izlemeye çalıştım. Ama tabii önemli konuları değerlendirmem gerekiyor diye düşündüm. Yarından itibaren güncel konularla ilgili fikirlerimi anlatmaya çalışacağım.

 

İH – Mayıs ayındaki 33’üncü olağan kurultayla ilgili düşüncelerinizi bizinle paylaşır mısınız?

 

TOPUZ – O kurultayla ilgili bir demokratik mücadele yapma olanağı hiçbir aşamada yok. Delege seçimleri masa başında yapıldı. Partililer toplanıp kendi temsilcilerini seçmediler, Kongreler kontrollü bir şekilde yapıldı. Aşağıdan yukarıya bağlılık bildirmeye dönük bir süreç işletildi. Dolayısıyla hiçbir kongre bence demokratik kurallara uygun, tüzüğe uygun biçimde yapılmadı. O nedenle de ben, bu kurultay sürecinden demokratik sonuç çıkacağını, parti için yararlı bir şey çıkacağını düşünmüyorum ve kurultayla ilgilenmiyorum. Bu kurultayda Genel Başkan bir defa daha kendisini Genel Başkan seçtirecek. Karşısına da aday çıkmaması için elinden gelen her şeyi yapacak. Önümüzdeki seçimde de durumu göreceğiz. O zaman herkes şapkasını önüne koyup düşünecek ve konuşacak.

 

İH – Önümüzdeki seçime kadar beklemekten söz ediyorsunuz?

 

TOPUZ – Önümüzdeki seçime kadar Cumhuriyet Halk Partisi içinde bir değişimin gerçekleşmesi olanağı fiilen yok. Partide bir yönetim değişimi anlayışı olmadan, daha doğrusu partili yönetim değişmeden partide yeni bir atılım, böyle bir hareketin doğması mümkün değil. Ne yazık ki, kurultay sürecinin sonucunu beklemekten başka çaremiz yok. 33’üncü olağan kurultay, sonucu önceden belli bir kurultaydır.

 

İH – CHP’de yönetim nasıl değişecek?

 

TOPUZ – Bunun, kavgayla değişmesi, değişeceği kanaatinde değilim. Bunu, partili yöneticiler idrak etmelidirler. Yoksa büyük bir hüsran yaşadıktan sonra değişmesi gerekecek. O zaman da Cumhuriyet Halk Parti çok şey kaybetmiş olacak. Bunun için partinin yöneticilerinin akliselime yönelmelerini temenni ediyorum.

 

İH – Ali Topuz olarak, partili yöneticilerin uyanması için sizin bir uğraşınız olacak mı?

 

TOPUZ – Ben ne yapabilirim ki? Benim yapabilecek bir şeyim yok. Partide aşağıdan yukarıya, piramit biçiminde bir yapı var, o onu seçiyor, o onu seçiyor. Yani içeride içe dönük bir mekanizma kurulmuş, vatandaşla ilgisi, ilişkisi kalmamış. Bu süreci bir şekilde durdurabilmek için, geçmişte kurultayda samimi bir muhalefet hareketi yürüttük, gerçekleri toplumun önüne sermeye çalıştık ama sonuç başarısızlıkla ortaya çıktı. Çünkü bunların elindeki güç, bizim elimizde yoktu. Şimdi de yok. Dolayısıyla partiyi bu yönetenlerle mücadele etmek mümkün değil.