BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Eşini döven adama öyle bir ceza verildi ki!

Eşini dövüp eve kilitleyen adama mahkeme öyle bir ceza verdi ki, adamın karizması bir anda yerle bir oldu.

Abone ol

Kastamonu’nun Araç ilçesinde, "eşe karşı basit yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma" suçundan yargılanan kişiye denetimli serbestlik uygulaması kapsamında ilginç ceza verildi.

Mahkeme kararıyla 1000 adet "eşime vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum" yazılı el ilanı bastırıp bunu ilçe halkına dağıtan vatandaş, ayrıca 50 fidan dikerek bunların 6 ay bakımını yapacak.



Şiringüney köyünde çiftçilik yapan Mustafa Kadıncı (32), annesinin evine gitmesi nedeniyle tartıştığı eşi İpek Kadıncı’yı (23) kendisine küfrettiği iddiasıyla darbederek, eve kitleyip bir gün süreyle dışarı çıkmasına engel oldu.

Olayın karakola intikal etmesi nedeniyle Araç Asliye Ceza Mahkemesince açılan davanın karar duruşmasında, kadın hakim, İpek Kadıncı’ya "eşe karşı basit yaralama" suçundan 6 ay, "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan da 1 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Hakim, Kadıncı’nın eşinin şikayetçi olmaması ve sanığın bir daha suç işlemeyeceği konusunda mahkemede olumlu kanaat oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ve denetimli serbestli tedbiri uygulanmasını kararlaştırdı


"EŞİME VURDUĞUM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM"

Mahkeme, Mustafa Kadıncı’yı, "İri puntolarla yazılmış ’Eşime vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum. Mustafa Kadıncı’ ibaresi bulunan bin adet el ilanını tedarik ederek, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sokaktaki vatandaşlara birer adet olacak şekilde dağıtmakla ve 50 adet fidan dikerek 6 ay süreyle bakımlarını yapmakla" cezalandırdı.

Mustafa Kadıncı, kendisine verilen ceza kapsamında Araç’taki bir matbaaya giderek bastırdığı 1000 adet el ilanını ilçedeki Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Askerlik Şubesi, Orman İşletme Şefliği, Belediye Başkanlığı, banka şubeleri, PTT ve Telekom Müdürlüğünün birimleri ile Kastamonu Caddesi’nden geçen her vatandaşa, yetkililerin gözetiminde dağıttı. Araç Orman İşletme Şefliğince belirlenen alana da 50 adet fidan dikerek 6 ay süreyle bakımını yapacak olan Kadıncı, 5 yıl süreyle denetime tabi tutulacak.

Sanığın, denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklerine aykırı davranması
durumunda hapis cezası yürürlüğe girecek.