BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Eşini bıçaklayarak öldürdü yengesini ağır yaraladı

Eskişehir'de Ramazan Dikbıyık bir süredir ayrı yaşadyıp tekrar barıştığı eşi Şeker Dikbıyık'ı ve kendilerini barıştıran yengesi 39 yaşındaki Saliha Uyar'ı bıçakladı.

Abone ol

Eskişehir'de çiftçi Ramazan Dikbıyık, bir süre ayrı yaşayıp tekrar barıştığı eşi 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Şeker Dikbıyık ile kendilerini barıştıran ağabeyinin boşandığı eşi 39 yaşındaki Saliha Uyar'ı bıçakladı.

Çeşitli yerlerinden yaralanan 2 kadın birinci kat penceresinden apartman bahçesine atlayıp yardım istedi. Gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılardan Şeker Dikbıyık kurtarılamadı. 2 kadını yaraladıktan sonra yalın ayak evden kaçan Ramazan Dikbıyık da '155 Polis imdat' hattını arayarak "Eşimi bıçakladım. Sıhhiye kavşağındayım gelin beni teslim alın" dedi.

Olay, saat 01.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Plevne Sokak'ta meydana geldi. Ramazan Dikbıyık ile eşi Şeker Dikbıyık arasında evde tartışma çıktı.

Ramazan Dikbıyık eşi Şeker'i göğsünden ve çeşitli yerlerinden bıçakladıktan sonra evde misafir olarak bulunan ağabeyinin boşandığı eşi Saliha Uyar'ı 5 yerinden bıçakladı. 2 kadın kurtulmak için yaralı halde oturdukları apartmanın 1'inci kat penceresinden bahçeye atladı. Sürünerek çıktıkları sokakta bağırarak yardım isteyen kadınları görenler durumu polise ve 112 Acil servise bildirdi. Bu sırada şüpheli Ramazan Dikbıyık ise evden çıplak ayak kaçtı.

Kısa sürede gelen 112 sağlık ekipleri yaralılardan Şeker Dikbıyık'ı Yunus Emre Devlet, diğer yaralı Saliha Uçar'ı Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şeker Dikbıyık acil serviste doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Saliha Uçar ise, kaldırıldığı Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahale ardından durumunun ağır olması nedeniyle ilk Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Uyar'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Eşini öldürüp eski yengesini de ağır yaralayan Ramazan Dikbıyık evden kaçtıktan kısa süre sonra '155 Polis İmdat' hattını arayarak, "Eşimi bıçakladım. Sıhhiye Kavşağı'ndayım. Gelip beni teslim alın" dedi. İhbar üzerine söz konusu yere polis ekipleri sevk edildi.

Gelen polislere teslim olan Ramazan Dikbıyık kelepçe takılarak gözaltına alındı. Dikbıyık polislere olayı namus meselesi yüzünden gerçekleştirdiğini söyledi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri soruşturmanın sürdüğünü, gözaltındaki Ramazan Dikbıyık'ın sorgulamasının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceğini bildirdi. Bu arada ölen Şeker Dikbıyık'ın arkadaşları "Şeker bir süre önce Ramazan'dan ayrı yaşamaya başladı. Ancak boşanmamışlardı. Araya Ramazan Dikbıyık'ın ağabeyi Sabri'nin eski eşi Saliha Uyar girdi ve onları barıştırdı. Şeker ile Saliha bir temizlik şirketinde çalışıyorlardı" dedi.