BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,17
HABER /  EKONOMİ

Eşi benzeri görülmemiş altın hücumu

Hindistan'da altın satışlarında benzeri görülmemiş bir artış yaşanmasına neden oldu.

Abone ol

Düşen altın fiyatları, dini bayram arifesinde olan Hindistan'da altın satışlarını patlattı. Geçtiğimiz hafta altında yaşanan büyük düşüş, Hindistan'da altın satışlarında benzeri görülmemiş bir artış yaşanmasına neden oldu.

Hinduların kutsal bayramı olan Akshaya Tritiya öncesinde gerçekleşen fiyatlardaki bu düşüş, Hindistan'da deyim yerindeyse "altına hücum" yaşattı. Hindular Akshaya Tritiya bayramında birbirlerine iyi şans getirdiklerine inandıkları altın takılar ve mücevherler hediye etti.

'EŞİ GÖRÜLMEMİŞ' TALEP

Hindistan'ın en büyük altın perakendecilerinden Rajesh Exports'un başkanı Rajesh Mehta, altında yaşanan taleple ilgili, "Şu anda Hindistan'da yaşanan durumun eşi görülmemiştir" yorumunu yaptı.

"Yalnızca geçtiğimiz hafta normalde sattığımızın 10 misli altın sattık" diyen Mehta fiyatların bu seviyede kalması veya daha da düşmesi halinde yeni bir talep dalgasıyla karşılaşabileceklerini söyledi.

Hindistan'ın Kalküta şehrinde geçtiğimiz hafta altının 10 gramında 100 dolarlık fiyat kaybı gerçekleşti.

KÜRESEL TALEBİN 5'TE 1'İ HİNDİSTAN'DAN

Hindistan dünyanın bir numaralı altın alıcısı olarak kabul ediliyor. Küresel talebin yüzde 20'ye yakını Hindistanlı tüketiciler tarafından gerçekleştiriliyor.