BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esenler'de halaylı, horonlu birlik mesajı

Esenler Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen yöresel gecelerde, çekilen halaylar ve tepilen horonlarla birlik ve beraberlik mesajları veriliyor.

Abone ol

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Türkiye'nin kardeşliği, birliği ve beraberliği için mahalli derneklerce düzenlenen gecelerin çok önemli olduğunu söyledi ve, “Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamayacak” dedi.

Esenler Belediyesi Kültür Merkezi bahçesindeki Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliklerin en önemli kısmını ilçede kurulu bulunan mahalli derneklerin geceleri oluşturuyor. Yozgat, Malatya, Giresun, Kastamonu, Bayburt’tan sonra Rize ve Adıyaman dernekleri de gecelerini icra ettiler. Gecelerde horonla, halayla kardeşlik ve birlik mesajları verildi. Murat Şov’un sunuculuğunda gerçekleştirilen Rizeliler Gecesi’nde davetliler, kemençe ve tulum eşliğinde gönüllerince horon teptiler.

Fatih Rizeliler Derneği horon ekibi ve yerel sanatçı Mahmut Aksu'nun ezgileriyle desteklenen gecede konuşan Esenler Rizeliler Dernek Başkanı Barış Al Rize’yi şöyle tarif etti: "Yeşili toprağı görünmez kılan, ilk gördüğünüzde aklı baştan alan, hayalleri donduran, ondan ayrıldığınızda yürekleri emanet bıraktıran, onunla hemhal olduğunuzda insanı coşturan, ilk görüşte aşkın varlığına inandıran, güzeller güzeli bir Karadeniz beldesi”.

Başkana Kemençe

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da yaptığı konuşmada Rizelilere teşekkür etti ve, “Her etkinliğimizde sizleri yanımızda görmekten mutluluk duyuyorum” dedi. Dernek Başkanı Barış Al, Adıyamanlı olan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya bir kemençe hediye etti. Al, başkandan bir yıl sonra kemençeyi çalma sözü aldı.

Adıyaman en güzel model

Kültür Merkezi bahçesindeki etkinliklerin bir diğeri de Adıyamanlılar Gecesi’ydi. Gecede Başkan Göksu, hemşehrileriyle buluştu ve hasret giderdi. Adıyamanlılar, Kâhtalı Mıçı, Ramazan Garipses, Haydar Ulaş ve Yaman’ın söylediği Türküler eşliğinde halaylar çekip doyasıya eğlendiler. İstanbul’daki Adıyamanlıların büyük ilgi gösterdiği gecede bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, Adıyaman’ın Türküyle, Kürdüyle, Lazı ile, Ermenisiyle, Süryanisiyle, Çerkeziyle ve Zazasıyla terörün bulaşmadığı Türkiye’nin en huzurlu en güvenilir kenti olduğunu söyledi.

Göksu, “Türkiye’de kardeşliğin pekiştiği en güzel, en örnek model Adıyaman’dır. Bize düşen en önemli görev bu sevgi medeniyeti buraya taşımaktır. Tarihi ve turizm potansiyeliyle Türkiye’nin gözbebeği konumunda olan Adıyaman ilimizin gelişmesine katkı sağlamak ve doğup büyüdüğümüz ilimize sahip çıkmak bütün Adıyamanlıların görevidir” dedi.

Bin yıllık kardeşlik sürecek

Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen yöresel geceleri çok önemsediğini ve tamamına katıldığını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu bu konuda şunları söyledi: “Maalesef ülkemizde şehirler ve bölgeler arasında da ön yargılarımız var. Çünkü gerçek manada insanlar bir birlerini tanımıyor. Bu sebeple mahalli derneklerin büyük bir olgunluk içinde düzenledikleri bu organizasyonları çok önemsiyorum. Bu geceler, Türkiye'nin kardeşliği, birliği ve beraberliği için önemlidir.

İnşallah Esenler’de yakmış olduğumuz kardeşlik meşalesi Türkiye'nin bütün şehirlerini, bütün gönüllerini teker teker kuşatır. Ve böylece bin yıldır devam eden çarşı-pazarda, fabrikada, iş hanında, sokakta, okulda, camide, kışlada, cephede ve siperde devam eden beraberliğimiz ve kardeşliğimiz yine eskisi gibi tesis edilir. Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Ben buna gönülden inanıyorum”.