BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  POLİTİKA

Esenler'de 10 bin Hatim 100 bin Dua

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "10 Bin Hatim 100 Bin Dua" programına katıldı. Erdoğan, Türkiye'nin mazlumların sesi olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler'de yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "10 Bin Hatim 100 Bin Dua" programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin'de her gün masum çocuklar, kadınlar, erkekler tekerlekli sandalyedeki engelliler, yaralılara yardım eden hemşireler katlediliyor. Zalim İsrail yönetimi, siyonist İsrail yönetimi Filistinlilere adeta nefes aldırmıyor." dedi.

Erdoğan, "Dünya zalimlere kalmaz. Mazlumun ahı, eninde sonunda sizi alaşağı eder." diyerek, "Suriye'de insanlar evlerinde, sokaklarında, çocuklar okullarında başlarına ne zaman bomba yağdırılacağını bilememenin korkusu içinde yaşıyor. Terör örgütleri Suriye'de hala cirit atıyor. Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya, Güney Asya'dan Avrupa'ya kadar her yerde Müslümanlara yönelik baskılar her geçen gün artıyor." diye konuştu.

AVUSTURYA'NIN 7 CAMİYİ KAPATMA KARARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan Avrupa'ya, doğrusu Avusturya'ya, Avusturya'nın Başbakanına sesleniyorum. Bak daha çok gençsin. Daha senin çok şöyle tecrübe edinmen lazım. Bak şunu unutma, senin bu çıraklığın, bu tavırların senin başına çok işler getirebilir. Zira bilesin ki Avusturya'da bir caminin kapatılması, oradaki Müslümanların, din adamlarının Avusturya'dan atılması, yurt dışı edilmesi yeniden bir haçlı-hilal mücadelesini başlatır ki bunun sorumlusu da sen olursun." dedi.

Erdoğan, Arakan'daki Müslümanları yerlerinden, yurtlarından etmekle, Avrupa'nın göbeğinde Müslümanların camilerini kapatmanın zihniyet bakımından hiçbir farkı olmadığını söyledi.

"BİZ DÜNYADAKİ TÜM MAĞDURLARIN SESİYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim itirazlarımız, bizim isyanımız kendimiz için değildir. Biz dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların sesiyiz. Yürekten inanıyoruz ki haklıyız ve kazanacağız. İnanıyoruz, Onun için üstünüz. İnşallah bu defa tarih güçlünün değil, haklının zaferini yazacak." dedi.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi milletimizin önünde yeni bir tercih var. 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmekle kalmayacak, aynı zamanda gelecek yarım asrımızın, bir asrımızın istikametini de belirleyecektir." dedi.