BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Eşekten sonra deveyle de eylem yaptı

Antalya'da küçük esnafı bitireceğini düşündüğü AVM'nin açılmasına, köy muhtarı "develi eylem"le tepki verdi.

Abone ol

Antalya'da mahallesindeki eski tekel binasının ticari alan olarak gösterilmesine tepki gösteren ve kentte yaptığı eylemler nedeniyle ''eylemci muhtar'' olarak bilinen mahalle muhtarı Mehmet Öztürk, mahalle sakinleri ile ''develi'' eylem yaptı.

Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi muhtarı Mehmet Öztürk, ticari alan ilan edilen Adnan Menderes Bulvarı'ndaki eski tekel binasının kaymakamlık binası yapılması gerektiğini belirterek, eylem yaptı. Deve güreşlerinde kullanılan 3 deve kiralayan Öztürk, develerle kent merkezinde dolaştı.

AVM KÜÇÜK ESNAFI BİTİRİR 

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında eski tekel binasının önüne gelen Öztürk, burada yaptığı açıklamada, bölgeye yapılacak bir AVM'nin mahallenin trafiğini artıracağını, küçük esnafı bitireceğini ileri sürdü.

Muratpaşa Kaymakamlığı hizmet binasının oldukça küçük olduğunu ifade eden Öztürk, ''Bu arazi ve bina kaymakamlık binası için çok uygun. Bugün Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığı gün. Çanakkale Zaferi'ni develerle, katırlarla kazandık.

DEVELER KENDİLERİNE YAPILAN KÖTÜLÜĞÜ 30 YIL GEÇSE DE UNUTMAZ

AVM yapımına karşı develerle zafer kazanmak için yola çıktık. Develer, kendilerine yapılan bir kötülüğü 30 yıl geçse de unutmaz. Biz de yapılan kötülüğü yıllar geçse bile unutmayız. Bu nedenle deveyi seçtik'' dedi.

AVM DEĞİL KAYMAKAMLIK İSTİYORUZ 

''Buraya AVM değil Muratpaşa Kaymakamlığı istiyoruz'' yazılı pankart açan Öztürk ve mahalle sakinleri, açıklamasının ardından develerle mahallede bulunan halk pazarına gitti. Pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar, eylemci muhtar ve mahalle sakinlerine alkışlarla destek verdi.

Öztürk ve mahalle sakinleri, daha sonra eylemlerini sonlandırdı.

ANTALYA'DA EYLEMCİ MUHTAR OLARAK BİLİNİYOR 

Antalya'da ''eylemci muhtar'' unvanıyla bilinen Etiler Mahallesi muhtarı Mehmet Öztürk, daha önce şiddetli yağışlarda mahallesinde su baskınları olması nedeniyle bir bota binerek sokaklarda olta ile balık tutmaya çalışmıştı. Öztürk, mahallesindeki üst geçidin yürüyen merdiveninin çalışmaması nedeniyle de eşekli, keçili, imamlı, cansız mankenli eylemler yapmıştı.

Öztürk'ün eylemleri sonuç vermiş, yürüyen merdiven Antalya Büyükşehir Belediyesince tamir ettirilmişti. Merdivenin açılışına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Öztürk'e eşek maketi hediye etmişti.