BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
HABER /  GÜNCEL

Eşek sırtında bir Kaymakam

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, köy gezilerine ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Suçıktı köyünde devam etti. Keldağ’ın eteklerindeki ...

Abone ol

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, köy gezilerine ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Suçıktı köyünde devam etti. Keldağ’ın eteklerindeki köyün engebeli yollarını eşek sırtında dolaşan Dölek, köylülerle sohbet edip sorunları dinledi.

EŞEK SIRTINDA KÖYÜ TURLADI
Bütünşehir Yasası ile Ödemiş’in mahallesi haline gelen Suçıktı’da muhtar İrfan Üstündağ ve köy halkı tarafından karşılanan Kaymakam Abdullah Dölek, önce yaya olarak köyün içerisinde dolaştı. Kilit taş kaplamasının olmadığı engebeli dar sokaklarda Karakaçan’a binen Kaymakam Abdullah Dölek, köylü çocukların şaşkın bakışları arasında vatandaşları selamladı. Köy kahvesinde vatandaşlarla buluşan Dölek, burada sorunları dinledi. Suçıktı sakinleri, Orman İşletme Şefliği’nden orman yolu ile ilgili isteklerini dile getirirken, Kaymakam Dölek de telefonla Orman İşletme Şefliği’ne ulaşarak bilgi aldı ve halkın taleplerini aktardı. Köylülerin bir diğer isteği de İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarına dahil olan köye günde bir kez de olsa otobüs seferinin düzenlenmesi oldu. Suçıktı köyüne Ödemiş’ten hiç sefer düzenlenmediğini kaydeden vatandaşlar, Ödemiş’e ulaşım için köyden merkeze inenlerin araçlarını beklediklerini söylediler.

“HALKIN DÜŞÜNCE VE TALEPLERİNİ YERİNDE DİNLEMEK ÖNEMLİ”
Halkın sorun ve taleplerini dinleyen Dölek de şunları söyledi: “Suçıktı, pınarıyla ünlü güzel bir köyümüz. Köyümüzün içerisinde dolaştığımızda geçmişten gelen dokunun korunduğunu görüyoruz. Engebeli bir arazide kurulu olan köyümüzde vatandaşlarımız arıcılıkla, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve sebzecilik ile geçimlerini sağlıyorlar. Arazi yapısı nedeniyle merkep ve eşek halen bol şekilde kullanılıyor. Çalışkan insanlarımız tüm zorluklara rağmen buradalar."
Bütünşehir Yasası sonrası Suçıktı için gerekli adımların belediyeler tarafından atılacağına inandığını anlatan dölek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun dışında halkımızın bizden ne talebi varsa dinledik ve gerekli görüşmeleri yaptık. Halkımız da bu sorunların ve taleplerinin takipçisi olsun. Ben de köy gezilerinde halkın isteklerini ve sorunlarını yerinde görme olanağı buluyorum. Halkın düşüncelerini birinci ağızdan duyma fırsatına erişiyorum”
Dölek, daha sonra köy muhtarı İrfan Üstündağ’ın evine konuk olarak öğle yemeği yedi. Dölek ve beraberindekilere Suçıktı’nın meşhur bal ve yoğurdu ikram edildi. Suçıktı’nın çam balının mutlaka tanıtılması gerektiğini söyleyen Dölek, Ödemiş’in ovadaki ve dağlardaki köylerinin apayrı lezzetleri barındırdığına dikkati çekti.

ESHOT’TAN SEFER TALEBİ
Kaymakam Abdullah Dölek’i köylerinde ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Suçıktı köyü muhtarı İrfan Üstündağ, şöyle konuştu: “Sayın Kaymakamımız bugün köyümüzü şereflendirerek bizleri mutlu etti. Suçıktı köyümüz merkeze uzak bir köy. Biz, yine de üretmekten vazgeçmeden bu engebeli arazide ülkemize katkı sunmaya çalışıyoruz. Sayın Kaymakamımızın bugünkü ziyaretlerinde biz de düşüncelerimizi, sorunlarımızı ve taleplerimizi aktarma fırsatı bulduk. Bazı taleplerimizle hemen ilgilendiler. Çok teşekkür ediyoruz."
Ulaşımla ilgili sorunların özellikle ESHOT seferleriyle çözüleceğini anlatan Üstündağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Torbalı’daki, Bayındır’daki dağ köylerine seferler düzenlendiğini biliyoruz. Günde bir sefer de olsa ESHOT’un sefer düzenlemesini istiyoruz. Kaymakamımız Dölek’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, her zaman devlet erkanımızı köyümüze bekliyoruz.”
(İHA)