BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  GÜNCEL

Esed'in Afrin hamlesi sonrası Erdoğan'dan kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Develet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü. İki liderin görüşmesinde son dakika gelişmelerinin yaşandığı Afrin ve İdlib gündeme geldi.

Abone ol

Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı devam ederken dün sıcak gelişmeler yaşandı. Suriye rejim güçlerinin bugün Afrin'e gireceği yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu iddialara yanıt verdi. Bu sıcak gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den kritik bir görüşme haberi geldi. Erdoğan, son gelişmeleri Putin'le konuştu. Erdoğan'ın görüşmede Putin'e Esed rejiminin Afrin'e gireceği iddiaları hakkında, ''Rejim bu yola girerse sonuçları olur.'' dediği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmede başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığını belirtti.

ERDOĞAN: SONUÇLARI OLUR

Erdoğan'ın görüşmede Putin'e Esed rejiminin Afrin'e gireceği iddiaları hakkında, ''Rejim bu yola girerse sonuçları olur.'' dediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda işbirliğini ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi.

Görüşmede, İdlib’te Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi. İki liderin, ikili ve bölgesel konularda yakın temasta olmaya devam etmenin önemini de vurguladıkları öğrenildi

Bomba gelişme! Esed ordusu bir kaç saate Afrin'e giriyor...

YPG-Rejim anlaştı iddiasına Türkiye'den olay savaş yanıtı