BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  DÜNYA

Esed Vietnam’ı hatırlattı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Vietnam’ı hatırlatarak ABD’nin Suriye’ye olası bir saldırısının başarısızlıkla sonuçlanacağını belirtti.<b...

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Vietnam’ı hatırlatarak ABD’nin Suriye’ye olası bir saldırısının başarısızlıkla sonuçlanacağını belirtti.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Guta’daki kimyasal silahla düzenlenen saldırının arkasında Suriye ordusunun olduğu iddialarını “sağduyuya hakaret” olarak değerlendirdi ve ABD’nin Suriye’ye olası bir saldırısının başarısızlıkla sonuçlanacağını belirtti. Rusya’nın devlet yanlısı Izvestia gazetesine bir röportaj veren Esed, Suriye’nin asla Batı’nın “kuklası” olmayacağını ve Washington’ın savaş yoluyla siyasi amaçlarına asla ulaşamadığını söyledi. Batı ülkelerinin kimyasal saldırının arkasında Esed güçleri olduğu iddiasını “saçmalık” olarak değerlendiren Esed, suçlamaların “siyasi” olduğu belirtti. Saldırının meydana geldiği yerin konumu dolayısıyla kimyasal silah kullanılması durumunda Suriye askerlerinin de bundan etkileneceğini belirten Esed, kendi askerlerinin böyle bir saldırı gerçekleştirmesinin “mantıksız” olacağını belirtti. Suriye güvenlik güçlerinin “teröristler”e karşı elde ettiği zaferler arttıkça bu tür suçlamaların ortaya çıktığını belirten Esed, Batılı ülkeleri “başka ülkelerin içişlerine müdahale etmeme” konusunda uyardı. Beşar Esed, ABD’yi Suriye’ye saldırmaması konusunda uyardı ve Washington’un daha önceki askeri müdahalelerinin amacına ulaşmakta başarısız olduğunu ifade etti. Esed, “Vietnam’dan bugüne geçmişteki bütün savaşlarda olduğu gibi yenilgiye uğrayacaklar” dedi.
(İHA)