BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Eşcinsellerden Cumhurbaşkanına mektup

Eşcinsseler kadınlara yönelik şiddet raporu için Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçiren Cumhurbaşkanı Gül'e mektup gönderdi

Abone ol

Kadına yönelik şiddetle ilgili rapor hazırlamak için Devlet Denetleme Kurulunu görevlendiren Cumhurbaşkanı Gül'e eşcinsellerden mektup var.

Eşcinsellerin hakları için mücadele eden Kaos GL Derneği Köşk'e gönderdiği mektupta, Devlet Denetleme Kurulunun eşcinsel, biseksüel ve trans kadınların aile içinde ve kamusal alanlarda yaşadıkları sorunlar için de çalışmasını talep etti.
 
BÜTÜN KADINLAR HOMOSEKSÜEL DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı Gül, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda devreye girerek Devlet Denetleme Kurulunu görevlendirmişti. Kaos GL Derneği bunun üzerine kaleme aldığı mektupta, “kadın” ve “kadına yönelik şiddet” denilince, sadece “heteroseksüel” kadınların ve heteroseksüel kadınların “aile içinde yaşadıkları şiddet olaylarının” düşünülmesinin, kadına yönelik şiddeti deşifre etme ve önleme konusunda yeterli bir bakış açısı sağlamayacağından duyduğu endişeyi Cumhurbaşkanı Gül’e iletti.
 
Eşcinsel, biseksüel ve trans kadınların, toplumsal cinsiyet, homofobi ve transfobi kaynaklı yaşadıkları şiddeti önleme mekanizmaları yaratma konusunda Dernek olarak her türlü işbirliğine açık olunduğunun belirtildiği mektupta şöyle denildi:
Malumunuz olduğu üzere, eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar çeşitli toplumsal baskılara maruz kalmakta ve şiddete uğramaktadır. Eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar sadece ataerkil toplumsal yapının cinsiyetçiği ile değil aynı zamanda homofobik ve transfobik şiddetine maruz kalmaktadırlar.”
 
EŞCİNSELLERİN YAŞADIĞI ŞİDDET RAPORLARI VAR 

Dernek, yazdığı mektupta, eşcinsel, biseksüel ve trans kadınların yaşadıkları şiddet olayları ve bu şiddet olaylarına karşı yasal mevzuatın yeteri kadar koruma sağlayıp sağlamadığı konusunda hazırladıkları raporların verilerini Devlet Denetleme Kurulu ile paylaşmaya hazır olduğunu Gül’e bildirdi.
 
ANAYASAL EŞİTLİK İSTENDİ

Cumhurbaşkanı Gül’e gönderdiği mektupta, LGBT örgütlerin 2000’li yılların başından beri anayasanın eşitlik maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin eklenmesi taleplerini belirten Kaos GL Derneği, şu anda İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Ayrımcılık Yasa Taslağından çıkartılan cinsel kimlik ibaresi yerine, “cinsel yönelim” ve “cinsiyet kimliği” ibarelerinin eklenmesi talebini hatırlattı.