BIST 9.584
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.470,14
HABER /  GÜNCEL

Eşcinsel politikacı Hollanda'nın yeni 'seks sembolü'

Hollanda'da düzenlenen "Yılın Eşcinsel Erkeği (Mr. Gay)" yarışmasını, eğitimci ve Eindhoven Belediye Meclisi üyesi Tom van den Nieuwenhuizen kazandı. 33 yaşındaki Nieuwenhuizen, ülkenin yeni "seks sembolü" olarak görülüyor.

Abone ol

Hollanda'da düzenlenen "Yılın Eşcinsel Erkeği (Mr. Gay)" yarışmasını, eğitimci ve Eindhoven Belediye Meclisi üyesi Tom van den Nieuwenhuizen kazandı.

Ülkenin yeni "seks sembolü" olarak görülen 33 yaşındaki politikacı, Hollanda'yı "eşcinsel dostu ülkeler" listesinde 7.likten ilk sıraya taşımayı hedefliyor.

Tom van den Nieuwenhuizen, Amsterdam'daki bir gece kulübünde düzenlenen yarışmada 10 finalist arasından, profesyonel jüri ile halk jürisi tarafından seçildi.

Jüriye göre Van den Nieuwenhuzen tutkulu, ne konuşacağını bilen, büyük hareketlere öncülük edebilecek bir kişiliğe sahip. Her Hollandalı, onda kendisinden bir şeyler bulabilir.

Eindhovenli politikacı, Hollandalı genç eşcinsel erkeklerin yeni "idolü" olarak tanımlanıyor.

Aynı zamanda öğretmen

Yeşil Sol Parti (GL) üyesi Van den Nieuwenhuizen politikanın yanı sıra öğretmenlik mesleğini de sürdürüyor.

Belediye Meclisi'nde azınlık hakları konusundaki çalışmalarıyla tanınan politikacı, 1 yıl boyunca taşıyacağı "Yılın Eşcinsel Erkeği" ünvanını da mücadelesi açsısından bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Tom van den Nieuwenhuizen, yarışma sayesinde eşcinsellerin sorunlarını bütün ülke çapında dile getirme fırsatı yakaladığını belirtiyor. "Özellikle eşcinsel gençler, kendileri olmakta zorlanıyorlar, tercihlerini savunmaktan korkuyorlar. Bu yarışma sayesinde bu konuda bir şeyler yapabileceğim" diyor.

Yarışmayı düzenleyen Gay.nl adlı internet sitesinden Frederik van den Bosch da jürinin harika bir seçim yaptığını görüşünde. Van den Bosch'a göre, yeni "Mr. Gay"in, siyaset diline hakim olması nedeniyle, büyük bir değişim yaratacak güce sahip.