BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
HABER /  DÜNYA

Eşcinsel belediye başkan adayı ilçeyi böldü

Türkiye’nin ilk eşcinsel belediye başkan adayının çıktığı Giresun’un Bulancak ilçesi eşcinsel adayın şaşkınlığını yaşıyor. <br/>Bazı vatanda...

Abone ol

Türkiye’nin ilk eşcinsel belediye başkan adayının çıktığı Giresun’un Bulancak ilçesi eşcinsel adayın şaşkınlığını yaşıyor.
Bazı vatandaşlar cinsel tercihin değil, siyasi tercihin önemli olduğunu belirtirken, bazıları da kesinlikle ilçenin ahlaki değerlerinin bu adayı kaldıramayacağını söyledi. Giresun’un 39 bin 500 nüfuslu Bulancak ilçesinde eşcinsel olduğunu ve bağımsız belediye başkanlığına adaylığını açıklayan Can Çavuşoğlu’yla ilgili şaşkınlık yaşanıyor.
Bulancak ilçesinde bir süre tiyatro eğitmenliği yaptığı belirtilen ve İstanbul’da yaşayan Çavuşoğlu, sosyal paylaşım ağı üzerinden aday olduğunu açıklamıştı. Yerel haber siteleri ve sosyal paylaşım ağı üzerinden açıklama yapan Can Çavuşoğlu, “Bendeki evrensel değerler, temsil yeteneği ve kamu muhasebesi çok az kişide bulunuyor.Eşcinsel, aktvist,yazar, düşünür,ressam,hümanist ve kadın hakları savunucusu olarak Bulancak’a Amerikalı yatırımcıyı ancak ben getirebilirim.Bekarım, maddi durumum gayet yerinde.Demek ki; artık çalmaya, çırpmaya, ihaleye fesat karıştırmaya akraba kayırmaya son. Hiçbir partiyle ilişkim yok. Hiçbir cemaat, cemiyetle ilişkim yok. Gelin Türkiye’nin ilk eşcinsel belediye başkanını hep beraber seçelim. Ama seçilmesem de ben gönüllerin başkanı olmaya hazırım. Bu da Bulancak’a ve her başkana nasip olmaz" ifadelerine yer vermişti.
(İHA)