BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  GÜNCEL

Esad'ın adamı Mihraç Ural'ı böyle öldürmüşler

Mihraç Ural'ın nasıl öldürüldüğüne ilişkin ayrıntılar beli oldu. Reyhanlı katliamının sorumlusu olarak gösterilen Ural, Lazkiye kırsalında top ateşi ve füzelerle vurulmuş.

Abone ol

Ahrar’uş Şam Komutanı operasyonun detaylarını Yeni Şafak’a anlattı: Cebeli Yunus’taki bir toplantıyı 130 milimetrelik top ve 4 Grad füzesi ile vurduk. Ural ve 6'sı Rus 10 subay öldü...

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DOĞRULANDI

Suriye'de bir çok katliama imza atan, Acilciler terör örgütü ve Esed rejimine tetikçilik yapan Mukaveme-i Suriye çetesinin lideri Mihraç Ural'ın öldürüldüğü yerel kaynaklar tarafından doğrulandı.

TOPLANTIYI TAKİP ETMİŞLER

Yeni Şafak'a konuşan Ahrar'uş Şam Askeri Sözcüsü Ebu Yusuf El Muhacir, Reyhanlı katliamının emrini veren Mihraç Ural'a düzenledikleri operasyonun tüm detaylarını anlattı. Uzun süredir Lazkiye kırsalındaki askeri hareketliliği takip ettiklerini belirten El Muhacir, son bir ayda Cebeli Yunus'ta Rus, Şii ve Esed askerlerinin düzenli olarak toplantı yaptıklarını belirlediklerini ifade etti. Ebu Yusuf El Muhacir şunları kaydetti:

'Gizlice gömdüler'

Independent Suriye temsilcilerinden Hadi Abdullah ise resmi Twitter hesabı üzerinden ses getirecek bir bilgi paylaştı. Abdullah, çeşitli kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Mihraç Ural'ın dün gece Lazkiye'nin kuzeyindeki Kardaha kırsalında gizlice gömüldüğünü duyurdu.

TOP VE GRAD FÜZESİ İLE VURULDU

Gerçekleştirdikleri iki toplantılarını takip edip yüzde 100 emin olmak için 3. toplantılarını bekledik. Salı güne saat 17:00'da yine toplandılar. Saat 18:00 gibi toplantı başladı ve biz toplantının başladığı karargahta 15 kişi olduğu bilgisini teyit edince operasyon içinn düğmeye bastık. 1 adet 130 milimetrelik top ve 4 adet Grad füzesi ile toplantının yapıldığı mahali vurduk."

OLAY YERİNDE ÖLMÜŞ

Hedeflerin imha edilmesinin ardından yaşanan sürece de yakından takip ettiklerini belirten Yusuf El Muhacir, “ Patlamaların ardından bölgeye onlarca ambulans geldi. İçerisinde kimlerin olduğunu belirlemek için ambulansları takip altına aldık. Lazkiye'deki Vatan Hastanesi'ne götürülen kişinin Mihraç Ural olduğu belirledik. Hastanedeki kaynaklarımız da Ural'ın hastaneye ölü olarak getirildiğini doğruladı. Daha sonradan Mihraç Ural'ın ailesi ve yakınları da hastaneye geldiğini belirledik" dedi.

6 RUS SUBAY DA ÖLDÜ

Ölenler arasında Rus subayların da olduğunu belirten Yusuf El Muhacir şunları kaydetti: Operasyonumuzda ölenler arasında 6 üst düzey Rus subayı, 4 üst düzey rejim askeri ve 5 Şii milis komutanın olduğu bilgisini aldık. Rejim sahadaki asker ve milislerin moralini bozmamak için Mihraç Ural ve diğer komutanların ölümünü gizleyecektir. Daha önce de Esed generallerinden Hasan Suheyl Hasan öldürülmüş ancak rejim, generalin yerine kardeşini geçirerek hileye başvurmuştu. İranlı Kasım Süleymani de vurulmuştu, İran ve rejim kaynakları akıbetini hala gizliyor. Ayrıca Süleymani de 6 aydır ortalarda gözükmüyor. Rejim Mihraç Ural konusunda da benzer taktik izleyecektir. Ancak operasyonumuz sonrasında hem rejim askerleri hem de destekçileri artık kendileri için emniyetli bir yer kalmadığını hissedeceklerdir."

MİHRAÇ URAL KİMDİR?

1956 Antakya doğumlu Ural, yasa dışı örgüt faaliyetleri nedeniyle tutuklu olduğu Türkiye'den 1982'de Suriye'ye firar etti. Ural, Esed ailesiyle akrabalığı olan eşi Melek Fadıl üzerinden dönemin Devlet Başbakanı Hafız Esed'in kardeşi Cemil Esed ile yakın ilişkiler kurdu.

Suriye'de varlıklı biri hâline gelen Ural, Hatay'ın Samandağı ilçesi başta olmak üzere civar bölgelerdeki halkın Suriye rejimine sempatisini sağlamak için çalıştı.

Ural, Arap Baharı ve Suriye'deki halk hareketlerinin başlamasının ardından 2012 başlarında mezhepsel taban üzerinde faaliyet gösteren "İskenderun Sancağının Kurtuluşu İçin Halk Cephesi - Suriye Direnişi" örgütünü harekete geçirdi. Aynı yıl, oğlu Bedrettin İbrahim Ural da Suriye ordusunda teğmen rütbesiyle göreve başladı.

BANYAS KATLİAMI SUÇLAMASI

Kendisine bağlı milislerle Lazkiye'nin Keseb ve Basit bölgelerinde hakimiyet kuran Ural'ın ismi, 3 Mayıs 2013'te, sahil şeridinde Sünnilerin yaşadığı Banyas ve Beyda köylerinde çoğunluğu kadın ve çocuk en az 150 kişinin öldürüldüğü saldırıda da geçti. Ural, bu iddiayı reddetti.

REYHANLI İDDİANAMESİNDE ADI GEÇTİ

Ural, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılarla ilgili olarak da olayı soruşturan Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesinde yer aldı.

İddianamede Ural'ın eylemi Suriye istihbaratıyla planladığı tespitine yer verilirken, saldırılarda bizzat yer aldığı, olayın 5 firari sanığıyla birlikte Suriye'de bulunduğu kaydedilmişti.