BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
HABER /  GÜNCEL

Esad'dan Türkiye'ye ağır suçlama!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ülkesinde aylardır süren iç çatışmanın tüm faturasını Türkiye'ye kesti...

Abone ol

Ülkesindeki 22 aylık isyan nedeniyle koltuğu sallanan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad son röportajında ülkesinde olan bitenin tüm sorumluluğunu Türkiye’ye yıktı.

Esad Lübnan’ın El Ekber gazetesinin haberine göre Suriye lideri kendisini ziyarete gelen ismi açıklanmayan kişilere Suriye ordusunun son haftalarda yapılan operasyonlarda büyük üstünlük sağladığını belirtti ve ‘Türkiye sınırından militan ve silah girişi durdurulsa iki haftaya bu meseleyi hallederiz’ dedi. Esad, Suriye’nin 14 ilinin tamamında kendi askerlerinin kontrolü elinde tutmayı sürdürdüğünün altını çizerek, ‘Hiçbir şehri tam olarak ele geçiremediler. Ordumuz cephede büyük bir başarı gösteriyor’ ifadesini kullandı.

RUSYA BİZİ DEĞİL KENDİNİ SAVUNUYOR

Suriye lideri Şam’daki son durum içinse, ‘Başkentte durum düzeldi. İsyancıların girişimlerine rağmen, başta havaalanı yolu olmak üzere stratejik bölgelerde güvenlik sağlanmış durumda’ yorumunu yaptı.

ABD’nin Özgür Suriye Ordusu bünyesinde savaşan El Nusra örgütünü terörist örgütler arasında gösterdiğine de dikkat çeken Esad, bunun olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, ‘Yakında tüm El Kaide unsurları saf dışı bırakılacak’ dedi. Rusya’nın kendisine verdiği desteğin sorulması üzerine de, ‘Moskova Suriye rejimini değil kendisini savunuyor’ ifadesini kullandı.