BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,10
HABER /  GÜNCEL

Esad'dan olay yaratacak Suriye Türkiye iddiası

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’ye saldırma riski olduğunu öne sürerek, Türkiye hakkında akılalmaz bir iddiada bulundu.

Abone ol

SURİYE Şam'da AFP muhabirine konuşan Esad, Suriye’nin tümünü geri alacaklarını ancak bunun uzun sürebileceğini belirtti.

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'ye müdahale etme riski olduğunu iddia eden Esad, ancak Suriye güçlerinin bu saldırılara güçlü bir şekilde karşı koyacağını söyledi.

ESAD'DAN TÜRKİYE HAKKINDA AKILALMAZ İDDİA

Sputnik'in haberine göre, Suriye ordusunun Halep'te teröristlere karşı yürüttüğü operasyonların temel amacının Halep ile Türkiye arasındaki sevkiyat yolunu kesmek olduğunu belirten Esad, Türkiye'nin teröristlere tedarik sağladığını iddia etti.

BM'NİN SAVAŞ SUÇU İDDİALARINI REDDETTİ

Suriye’de barış sağlanmasına yönelik görüşmeler devam ederken terörle mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Esad, Suriye halkının ülkelerinden kaçmasında doğrudan rolü bulunan Avrupa’nın teröristlere yardım etmeyi bırakarak sığınmacıların Suriye'ye geri dönmesi için gerekli koşulları yaratması gerektiğini vurguladı. Özellikle Fransa'nın teröristlere yardım ederek benimsediği yıkıcı politikalardan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Suriye Devlet Başkanı Esad, BM'nin savaş suçu iddialarını da reddettiğini ifade etti.