BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.430,96
HABER /  GÜNCEL

Esad'dan muhalifler için flaş karar!

Alman ARD televizyonuna konuşan Esad, muhalif savaşçılara silahlarını bırakmaları halinde af tanıyacağını söyledi.

Abone ol

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad, bugün ateşkesin dördüncü gününde açıklamalar yaptı. Esad, muhalif savaşçılara da silahlarını bırakmaları halinde af tanıyacağını söyledi.

Alman ARD televizyonuna konuşan Esad, “Teröristler anlaşmayı ilk günden ihlal etti. Biz Suriye ordusu olarak anlaşmaya şans tanımak için cevap vermekten kaçınıyoruz. Ama yapabileceğimiz bu, her şeyin bir sınırı var. Diğer tarafa bağlı” dedi. Ateşkesi “umut ışığı” olarak niteleyen Esad, muhalif savaşçılara da silahlarını bırakmaları halinde af tanıyacağını söyledi.

Suriye lideri, muhalif savaşçılara şöyle seslendi: “Sadece silahlarınızı bırakın. İster siyasi sürece katılın ister politikayı bırakın. Bu önemli değil” dedi. Esad, silah bırakan muhaliflerin tam aftan yararlanabileceğini kaydetti.

SİLAH BIRAKTILAR

Rus RIA Novosti haber ajansı, Suriye’nin güneybatısındaki Dera kırsalında en az 1200 muhalifin hükümetle ateşkes anlaşması imzaladığını ve silah bıraktığını aktardı.

Haberde silah bırakan muhaliflerin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanları, YermukTugayları ve yerel savunma güçlerinden olduğu ifade edildi.

Dera Valisi Muhammed Halid Hennus, gönüllü olarak savaşmayı ve silahları bırakanların normal hayatlarına devam edebileceklerini ve devlet tarafından korunacaklarını söyledi.