BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.278,43
HABER /  DÜNYA

Esad'a darbe Youtube'dan geldi

Petrol ve Madeni Zenginlikler Bakanı Yardımcısı Abdul Hüsamettin görevinden istifa ettiğini öyle bir açıkladı ki!

Abone ol

Suriye'de güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanımını ve katliamların artmasını gerekçe gösteren Petrol ve Madeni Zenginlikler Bakanı Yardımcısı Abdul Hüsamettin görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Video paylaşım sitesi ''Youtube''da yayımladığı videoyla görevinden istifa ettiğini duyuran Hüsamettin, Esad rejiminden kopan ilk üst düzey sivil yetkili oldu.

Hüsamettin, video görüntüsünde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''Suriye Petrol ve Madeni Zenginlikler Bakanı Yardımcısı olarak görevimden ve Baas partisinden istifa ediyorum ve muhaliflere katılıyorum.'' Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a da seslenen Hüsamettin, ''Esad iktidarına şunları söylemek istiyorum: Halkınız dediğiniz insanlara bir yıldır kan kusturdunuz, en temel yaşam haklarını bile ellerinden alarak onlara acı çektirdiniz. Bunu yaparak Suriye'yi cehenneme çevirdiniz'' dedi.

Ahaber'e Abdul Hüsamettin sözlerini şöyle tamamladı: ''33 yıldır devletin çeşitli makamlarında görev alıyorum. Kariyerimi bu sistemin cinayetlerine hizmet ederek tamamlamak istemiyorum. Ben doğru olanı yaptım, ancak şunu da biliyorum, bu rejim evimi ateşe verecek, aileme baskı yapacak ve hakkımda iftiralar atacak.'' Suriye Petrol ve Madeni Zenginlikler Bakanı Yardımcısı Abdul Hüsamettin'e ait video çekimin nerede yapıldığı ve bakan yardımcısının şu an nerede olduğu bilinmiyor. Ancak Hüsamettin'in can güvenliği için ülke dışına kaçtığı sanılıyor.

Abdul Hüsamettin 2009 yılında Beşşar Esad tarafından bu göreve getirilmişti.

ABDUL HÜSAMETTİN KİMDİR?

1954 doğumlu Abdul Hüsamettin, Baas Üniversitesi Kimya ve Petrol Mühendisliği Fakültesi Petrol Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Suriye Petrol Şirketinde kazı mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra Gaz Müdürlüğünde yabancı petrol şirketlerinden sorumlu müdür olarak çalıştı. Katar'da, Deyri Zor'da müdürlükler yaptı. 2007'de Petrol ve Madeni Zenginlikler bakanının müsteşarı oldu. Birleşmiş Milletler'de ve Avrupa Birliği'nde Suriye'yi temsilen enerji ilişkileri sorumluluğu yaptı. 25 Haziran 2009'da Esad'ın imzaladığı bir kararnameyle resmi olarak Petrol ve Madeni Zenginlikler Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Dün de Tuğgeneral Adnan Kasım Ferzat internet üzerinden, Suriye ordusundan ayrıldığını ve kendisine bağlı olan askerlerle birlikte Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını duyurmuştu.