BIST 9.704
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,01
HABER /  DÜNYA

Esad yine aynı şeyi yaptı yüzlerce kişi etkilendi

Yasak olmasına rağmen Esad güçleri, Halep'te yine sivillerin üzerine yine varillerle klor gazı attı. Yüzden fazla kişi görme bozukluğu, kusma, baş dönmesi ve nefes darlığı şikayetiyle hastanelere koştu. Bazılarının durumu ağır.

Abone ol

SURİYE'de Beşar Esad yönetimi savata bile kullanılması yasak olan kimyasal silah kullanmaya devam ediyor. 

Esad güçlerinin Halep'in muhaliflerin elinde bulunan bir mahallesine helikopterlerden atılan varil bombalarıyla klor gazı saldırısında bulunduğu iddia edildi.

Saldırı sonrası yaklaşık 100 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor.

HELİKOPTERDEN VARİL BOMBASI İLE ATTI
 
Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, Halep'in Sukkeri  ilçesine klor gazı içerikli varil bombasıyla saldırdığı bildirildi. 

Rejim güçlerine  ait bir savaş helikopteri muhaliflerin kontrolünde yer alan Sukkeri semtindeki yerleşim birimine klor gazı içerikli varil bombası attı.

YERLEŞİM YERLERİNE ATTI 

Çevrede bulunan ve gazdan etkilenen yaklaşık 100 kişi, bölgedeki sahra  hastanesine kaldırıldı. Bölgedeki sivil savunma yetkilisi bombanın yerleşim yerlerine atıldığını ve etrafa yayılan gazdan etkilenen,  aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 100'e yakın kişinin hastaneye  kaldırıldığını kaydetti.

KUSMA, GÖRME BOZUKLUĞU BAŞ DÖNMESİ, NEFES DARLIĞI

Sukkeri Sahra Hastanesi yetkilileri de gazdan etkilenenler kişilerde, görme bozukluğu, kusma, baş dönmesi ve nefes darlığı belirtilerinin olduğunu  hastaneye getirilenlerden ikisinin durumunun ağır olduğunu belirtti.