BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.437,80
HABER /  DÜNYA

Esad yardım dağıtılan yeri bombaladı

Esad rejimine bağlı savaş uçakları Cilvegözü'ne 8 kilometre yakınlıktaki Sarmada'yı bombaladı

Abone ol

Esad rejimine bağlı savaş uçaklarının Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısına 8 kilometre uzaklıktaki Sarmada kasabasını bombaladığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Türkiye sınırına yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Sarmada kasabasını bombaladığı, bombardımanda yaralananların olduğu belirtildi.

Hava saldırısı nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısındaki geçişler, güvenlik gerekçesiyle geçici olarak durduruldu. Sınır kapısının Türkiye bölümünde Suriye'ye geçmek üzere bekleyen araç kuyruğunun yaklaşık 4 kilometreyi bulduğu gözlendi.

YARDIMLARIN DAĞITILDIĞI YER

Sınır kapısında ülkesine geçmek için bekleyen Suriyelilerden Yusef Hataba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin Sarmada'yı vurduğunu belirterek, "Orası halkın bulunduğu bir yer. Sarmada, insani yardımların getirildiği ve dağıtıldığı yer. Ölülerin olmasından endişe ediyoruz" dedi.

Cuma Kasım ise söz konusu bölgede çadır kentin de bulunduğunu ifade ederek "Yakınlarımızla görüştük. Herkes korku içinde. Topraklarımıza gitmek için bekliyoruz" diye konuştu.