BIST 8.909
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,09
HABER /  GÜNCEL

Esad neden Afrin'e giriyor? Abdullah Ağar açıkladı

Suriye devlet kanalı Beşar Esad ordusunun bir kaç saate Afrin'e gireceğini açıkladı. Peki PKK/ YPG yöneticilerinin operasyondan önce tehdit ettiği Esad neden Afrin'e giriyor? Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar bu sorunun yanıtını verdi. Esad'ın Afrin'e girme nedeni TSK'nın operasyonda gösterdiği başarı...

Abone ol

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, 372 yerleşim yeri bulunan Afrin bölgesinin yüzde 15'inin terör örgütlerinden temizlendiğini söyledi.

Ağar, harekâtın başarıyla devam ettiğini kaydederek, şöyle konuştu: "Afrin karasalında 365 köy, köy altı ve 7 nahiyeyle birlikte 372 yerleşim yeri var. Şuana kadar alınan yerler, yüzde 15'ine denk geliyor. Fiziki olarak yüzde 15 bandındayız ama psikolojik olarak yüzde 51'i aştığımızı değerlendiriyorum. 300- 320 kilometrekarelik karasal alan ele geçirildi. İlginç bir örtüşmeyle Türk Silahlı Kuvvetleri, üzerinde irili, ufaklı 90- 95 yükselti bulunan ve yaklaşık 300 kilometrekarelik alan kaplayan Cudi Dağı kadar muazzam ve zorlu bir alan ele geçirmiş.

1000-1500 TERÖRİST AFRİN'E SIZDIRILDI: Bölgede yaklaşık 9 ila 11 bin terörist bulunuyordu. Sonradan Fıratın doğusundaki alanlar başta PKK tarafından 1000- 1500 terörist daha Afrin bölgesine sızdırıldı. Konjonktürel zorluklar, vekaletler savaşının çok bilinmeyenli denklemleri, asimetrik etkiler, arazi ve iklim koşulları, 2'nci Dünya Savaşından bu yana rastlanılmayan bir tahkimat, konvansiyonel ve sofistike silah sistemlerinin PKK/YPG elindeki yoğun varlığı, terörist sayısındaki 10 bini aşan rakam, patlayıcılar...

BİR AYDA BÖLGENİN YÜZDE 15'İ TEMİZLENDİ

Mayınlar ve bubi tuzaklarla oluşturulmuş ölüm bölgeleri, mayın tarlaları, kuşaklar ve tank hendekleri, bütün bunlara karşı icra edilen bir harekât var. Göstermek istemeseler gibi parmaklarını dişledikleri, gıpta edilen bir harekât servis ediyor Türk Silahlı Kuvvetleri. 1 ayda böyle bir bölgenin yüzde 15'inin teröristlerden temizlenmiş olması ve bununla birlikte zayiat- imha oranlarındaki muazzam fark, harekât ile ilgili temel parametreleri ortaya koyuyor."

'REJİMDEN MEDET UMAR HALE GELDİLER'

Abdullah Ağar, terör örgütü PKK/YPG'nin yöneticilerinin 'Zeytin Dalı Harekâtı' öncesinde tehdit eden sözler sarf ettiklerini Esad rejiminden medet umar hale geldiğini ifade ederek, "Ortada çok büyük bir başarı var. Harekâtın bir diğer başarı kriteri de PKK/YPG'nin artık rejimden medet umar hale gelmesi. Daha dün, 'Sıra rejime gelecek diyorlardı. Türk ordusunun azim ve iradesi, imkân ve kabiliyetleri, 1984 yılından bu yana biriktirdiği terörle mücadele tecrübesi, kudret ve kabiliyeti, planlama- kontrol- koordinasyon ve uygulama becerisi gibi kıstaslar ise harekâtın asıl parametrelerini oluşturuyor" diye konuştu.

Bomba gelişme! Esed ordusu bir kaç saate Afrin'e giriyor...

Teröristler itiraf etti! Esad Afrin'de PYD'ye...