BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Esad, artık Kamalak'ın kardeşi!

Başbakan Erdoğan'ın "kardeşim" dediği Esad, dün Erdoğan'ı kızdıracak bir konuk ağırladı. Esad, SP lideri Kamalak'ı kapıda karşıladı.

Abone ol

İç savaşın eşiğindeki Suriye'ye giden Saadet lideri Kamalak, burada "istenmeyen adam" ilan edilen Esad ile görüştü.

Suriye ziyaretinin son gününde beraberindeki heyetle birlikte Beşar Esad tarafından kabul edilen SP lideri Mustafa Kamalak, Esad tarafından kapıda karşılandı.

KIBLEMİZ BİR

Samimi görüntülerin oluştuğu görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Esad'a üzerinde ayet bulunan bir tablo hediye ederek, "Peygamberimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir" diyen Kamalak, Türkiye ve Suriye halklarının kardeş olduğunu vurguladı.

KAPIYA KADAR UĞURLADI

Görüşme sonrasında Esad, el ele olarak Kamalak ve ekibini kapıya kadar uğurlarken, görüşmenin detaylarına ilişkin SP lideri Kamalak'ın Şam'da kaldığı otelde bir açıklama yapması bekleniyor.

ABD VE İSRAİL VAR

Kamalak dün cuma namazını kıldığı Emeviye Camii'nin müftüsü Ramazan el-Buti, bir görüşme gerçekleştirmişti. Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak İslam Birliği'nin kurulması için çalışıyoruz" diyen Kamalak, "İslam coğrafyasında yaşanan karışıklıkların arkasında ABD ve İsrail'in olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı kardeşler arasındaki ihtilafların giderilmesi için buradayız" ifadelerini kullandı.

Buti ayrca, AK Parti hükümetinin Suriye'ye yönelik politikalarını eleştirerek, "Umarım Türk hükümeti yaşananları gördükten sonra yanlış yolda olduklarını göreceklerdir. Hatadan dönmek erdemdir" diye konuşmuştu.