BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.427,86
HABER /  GÜNCEL

Eş durumu atamaları 3 yıl şartı kısaldı işte yeni süre

Memurların eş durumu atama süreleri kısaldı. Memurları ilgilendiren son dakika haberine göre, memurların eş durumundan tayin için 3 yıl şartı 1 yıla indirildi.

Abone ol

Eş durumundan tayinlerde süre kısaldı. Memurların eş durumundan tayinlerinde aranan 3 yıl şartı kaldırıldı. Memurların eş durumu tayinlerinde süre 1 yıla indirildi.

Stajyer öğretmenler de eş durumundan tayin ataması yapılacak. Öğretmenlerin eş durumundan tayin başvuruları bugün başlıyor. 

Memur zammıyla ilgili yapılan toplu sözleşme görüşmeleri ertelendi. Görüşmeler yarın 11.00'da yapılacak. 

PAZARLIKLAR YARIDA KALDI

Memurlara yapılacak toplu zam görüşmelerini yine sonuçsuz kaldı. Kamu görevlililerine önümüzdeki yıl için yapılan zam görüşmelerinde pazarlık yarına kaldı. Toplantı için bakanlığa gelen yetkili sendikaların genel başkanları, yaptıkları basın açıklamalarında toplantının neden ertelendiğini bilmediklerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in önemli bir gündemi çıkmış olabileceğini ifade etti. Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay "Erteleme ilişkin bilginiz var mı?" sorusuna ise “Onu henüz bilmiyoruz. Mutlaka önemli bir gerekçesi vardır” karşılığını verdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, basın mensuplarına toplantının iptalinden son ana kadar haberleri olmadığını belirtti. Soruları cevaplayan Kurbay, "Memurlarda 3 yıl şartı aranıyordu. Bir yıla indirildiği söyleniyor. Doğru mu?" sorusu üzerine Turbay, bu konu ile ilgili henüz bir kararın alınmadığını açıkladı. Toplantıların devam ettiğini kaydeden Turbay, yaklaşımların iyi olduğunu ifade etti.

ekran-resmi-2015-08-11-16.37.10.png 

Turbay, sonucun da iyi olacağını düşündüklerini belirterek şöyle devam etti:

“Özellikle çakılı kadrolar 5 yıl ile ilgili. Ya özür grubuna ya da eş durumu, Anayasa’nın herkese tanıdığı özürlü haklar noktasında çakılı kadroda çalışan arkadaşlarımızın da ya kendi kadroları ya da yerel yönetimler arasında olacak şekilde geçebilmelerini sağlamak istiyoruz. Bu noktada masada çalışmalarımız devam ediyor.”

"MASADA ASKIDA BIRAKTIĞIMIZ KONU YOK"

Masaya getirilen konularda derslerini çok çalıştıklarını ifade eden Turbay, “Hiçbir şekilde askıda bıraktığımız konu yok. Kurumlarımızdaki yetkilileri bir araya getirdik. Kurumlarımızdaki yetkili arkadaşlarımız buraya geldiler. Bizim bazı göremediğimiz konuları onlarla istişare ederek birlikte kararlar verdik. Komisyon çalışmalarımız tamamlandı. Komisyon çalışmalarımız tamamlandıktan sonra ümit ediyoruz ki hizmet kollarının görüşülmesi başlanacak” diye konuştu.