BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.434,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurumspor satılığa çıktı!

Erzurumspor taraftarları, kulübün sahipsiz bırakıldığını iddia ederek, kulüp tesislerinde ilgin bir eylem gerçekleştirdiler.

Abone ol

Erzurumspor'un 12 Haziran'da yapılacak olan olağan genel kurulu öncesinde taraftarlar, kulüplerinin sahipsiz bırakılmasını, kulüp tesislerine "Kapatılıyoruz. Sahipsiz memleketten acele satılık Erzurumspor" yazılı dev bir pankart asarak protesto etti.

Hazırladıkları pankartı bugün akşam saatlerinde havalimanı yolu üzerindeki kulüp tesislerinin girişinde yapımı yarım kalan binaya asan taraftarlar, daha sonra da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a faks çekerek, Erzurumspor'un yaşatılması için yardım talebinde bulundular.

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısına ekonomik sorunlar nedeniyle maçlara çıkamayarak, otomatik olarak TFF 3. Lig'e düşen ve eylül ayında başlayacak olan 2010-2011 futbol sezonuna da katılamama tehlikesi bulunan Erzurumspor'un lige girebilmesi amacıyla taraftarlar, kamuoyu desteği aramaya başladı.

Erzurumspor'un Ocak ayından bu yana kentin gündeminden düşürüldüğünü savunan taraftarlar, "Erzurum sevdalıları" adına astıkları pankartla, tüm kentin dikkatini yeniden Erzurumspor'un üzerine çekmeyi amaçladıklarını söylediler. Erzurumspor'un kentteki bazı çevreler tarafından kapatılmak istendiğini, Erzurum'u seven herkesin bu girişimi durdurmak zorunda olduğunu ifade eden taraftarlar, "Tepkimizi demokratik yollarla dile getirmekte kararlıyız. Astığımız bu pankartta tepkimizin bir ürünüdür. Erzurum, kendi takımına sahip çıkmak zorundadır" dediler.

Taraftarların pankart açması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri taraftarlara kimlik tespiti yaptı. Taraftarları uyaran polis, asılan pankartları indirmelerini istedi.