BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  GÜNCEL

Erzurumlu çoban buzda kral oldu!

Erzurum'da çobanlık yapan Menderes Erel, Türkiye'yi sürat pateninde başarıdan başarıya koşuyor. Son olarak Katar'da 4 altın, 1 gümüş madalya kazanan Erel, Türkiye'nin de yarı final koşan ilk sporcusu oldu.

Abone ol

Erzurum'da çobanlık yapan Menderes Erel, daha 4 yıl önce başladığı sürat pateninde Türkiye'ye temsil ediyor. Katar'da katıldığı şampiyonada 4 altın, 1 gümüş madalya kazanan Eren, Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarında yarı final koşan ilk sporcusu olma ünvanını kazandı.

Palandöken'de çobanlık yaparak geçimini sağlayan Mezher ve Sultan çiftinin 6 çocuklarından en büyüğü olan 21 yaşındaki Menderes, aile mesleği olarak hayvancılık ve çobanlığın yanında sürdürdüğü başarılı eğitim ve spor hayatıyla dikkat çekiyor.

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde öğrenim gören ve kayaklı koşuyla başladığı spor yaşamını 2011'de Erzurum'da yapılan Üniversiteler Kış Oyunları'ndan bu yana, sürat pateni branşında sürdüren Menderes Eren, bu dalda kısa sürede önemli başarılara imza attı.

Almanya'da geçen yıl düzenlenen Sürat Pateni Avrupa Şampiyonası'nda yarı final koşan ilk Türk sporcu olan Menderes, başarı çıtasını yükselterek 19-20 Aralık tarihlerinde yapılan Uluslararası Katar Sürat Pateni Kupası 2015 yarışmasında, Türkiye'ye bireysel olarak 3 altın, 1 gümüş, takım arkadaşı Muhammed Karadeniz ile koştuğu bayrak yarışında da 1 altın madalya kazandırdı.

TAKIM İÇİN KRAL DİYE ÇAĞIRIYORLAR

Hırsı ve azmi sayesinde kısa sürede milli takım kaptanlığına getirilen ve arkadaşları tarafından "Kral" diye çağrılan milli sporcu, Güney Kore'de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları'na kota almayı hedefliyor.

Menderes Eren, 5 yıl önce başladığı bu spor branşında başarılı olmak için çok çaba harcadığını ve sonunda takım arkadaşlarıyla birlikte başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Sürat pateninde öncelikli hedefinin olimpiyatlara katılma hakkı elde etmek olduğunu belirten Menderes, "Bir ay sonra Rusya'da Avrupa şampiyonası var. Rusya ile aramızda bazı sıkıntılar olması nedeniyle belki gidemeyebiliriz ama çalışmalara devam ediyorum. İnşallah sıkıntı çözülür ve giderim. Ben orada da en iyi dereceyi elde etmeye çalışacağım. Asıl hedefim, 2018 Kış Olimpiyatları'na kota almak ve orada en iyi dereceyi elde etmek" diye konuştu.

ÇOBANLIK YAPIYOR AİLESİNE DESTEK OLUYOR

Babasının hayvancılık ile uğraştığını ve evlerinin gelirinin bu şekilde sağlandığını anlatan Menderes, şunları söyledi:

"Babam bu şekilde, büyük zorluklar çekerek bizi yetiştirdi. Spora başlamadan önce de babamla birlikte hayvanlara bakıyordum. Okul ve antrenmanım olmadığı zamanlarda da yine gelip babama yardımcı olmaya çalışıyorum. İki kardeşim de şimdi köyde sürünün çobanlığını yapıyor. Boş zamanlarımda ben de onların yanına gidiyorum ve yardımcı oluyorum. Şimdi ben milli sporcu oldum. Ödüllerim ve sağlanan imkanlarla aileme destek olmaya çalışıyorum."