BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurumda şiir ve mektup yarışması düzenlendi

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Derneği, tarafından “Çocuk Gözüyle Esnaf ve Sanatkar” konulu mektup ve şiir yarışmasın düzenledi.

Abone ol

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Törende konuşan ESDER Erzurum Şube Başkanı Şahin Köseoğlu, yarışmayı düzenlemelerindeki amaçlarının öğrencilerin sevgi, kardeşlik üretim ve paylaşım kültüründen gelen esnafı anlatarak, onların bu değerleri öğrenip toplum içerisinde yaşatmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Köseoğlu, esnafın madde ile insan arasında tüketimi kontrol eden bir yapı olduğunu ve Anadolu’da sosyal barışın teminatı haline geldiğini belirterek, öğrenciler arasında alışveriş ve ticaret kültürünün gelişmesini sağlamak ve onlar arasında mektup kültürünün pekiştirilmesini sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Ahilik ahlak ve öğretilerine sahip çıkıp gelecek nesillere bunu aktarma hedefinde olduklarını söyleyen Şahin Köseoğlu; “Bu değerleri gelecek nesillerimize aktarmayı kendimize bir görev olarak kabul ettik. Bundan dolayı şehrimize bir Ahilik kültür merkezi kurarak toplumumuzun bütün fertlerine ulaşarak bu yapıyı kurumsa hale getirmek arzusundayız” diye konuştu.

Törende daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.