BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,49
HABER /  GÜNCEL

Erzurum'da saldırıya uğrayan şöför yoğun bakımda

Erzurum'da dün HDP mitingine gidenleri taşıyan araçlardan birinin şöförlüğünü yapan Aydın Taşkesen'in yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Kentte güvenlik önlemleri arttırılırken, durumun sakin olduğu belirtiliyor.

Abone ol

Erzurum’da dün HDP mitingi öncesinde ve sonrasında yaşanan şiddet olaylarında valiliğin açıklamasına göre “11 polis, 17 HDP'li ve 10 da mitingi protesto eden guruplardan olmak üzere toplam 38 kişi hafif şekilde yaralandı.”

Erzurum HDP ikinci sıra milletvekili adayı Kamil Aydın ise "150'nin üzerinde aracımız yakılarak hasar görmüş, 3'ü ağır 200'ün üzerinde yaralı vardır. Somut delil ve görüntülere rağmen tek insan bile gözaltına alınmadı" dedi.

HDP Erzurum birinci sıra milletvekili adayı Seher Akçınar Bayar da olaylar sırasında çekilen fotoğrafları gösterdi ve "Bir dönem Maraş'ta ve Çorum'da gerçekleştirilmek istenen katliam, 4 Haziran'da Erzurum'un İstasyon meydanında gerçekleştirilmek istendi." diye konuştu.

Görgü tanıklarının ve ailesinin söylediğine göre, Erzurum’un Tekman ilçesinden HDP mitingine katılacakları taşıyan bir araç, arıza nedeniyle gittiği Sanayi Sitesi’nde saldırıya uğradı, şoförü Aydın Taşkesen yakılan aracın içine atıldı ve ağır yaralandı.

Kolunda kırıklar ve vücudunda yanıklar olduğu belirlenen Taşkesen’in tedavisi yanık ve yoğun bakım ünitesinde sürüyor.

Ala: Erzurum'da AKP saldırıya uğradı

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise Erzurum’da AKP’nin saldırıya uğradığını söyledi.

Anadolu Ajansı’na açıklamalar yapan Ala, “Türkiye'nin istikrarına yönelik kaos ittifakının somut uygulamalarını gördük Erzurum'da. Türkiye'de istikrarı temsil eden AK Parti, onun için de AK Parti'ye yönelik saldırılar oldu" dedi.

Ala ayrıca, “Bugün Türkiye'nin istikrarına yönelik kaos ittifakının somut uygulamalarını gördük Erzurum'da” diye konuştu.

"Olaylardan MHP suçlanamaz"

MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe ise HDP mitingi öncesi, teşkilatlarını uyardıklarını söyledi.

Anatepe, “Ülkücü camia birilerinin ve bir takım çevrelerin kirli tezgahlarına ve alçakça kumpaslarına alet olmadı. Çıkan olaylarla ilgili olarak bizi, partimizi ve partililerimizi suçlamak; işte bu sebepten ötürüdür ki; izansızlıktır” dedi.

HDP mitingini takip etmek için Erzurum’da olan gazeteci Hilmi Hacaloğlu ise BBC Türkçe’ye verdiği bilgide, HDP’lilere yönelik saldırıların mitingden önce başladığını söyledi.

Polisin çatışmaya, “olaylar çok büyüdüğü anda” müdahale ettiğini gözlemlediğini söyleyen Hacaloğlu, üç kişinin “feci şekilde dövüldüğüne” tanık olduğunu belirtiyor.

Hacaloğlu ayrıca bugün kent merkezinde yoğun bir polis varlığı olduğunu ancak bunun dışında herhangi bir gerginlik olmadığını belirtiyor.

Hacaloğlu ayrıca Erzurum merkezindeki Cumhuriyet Caddesi’nin ağırlıklı olarak AKP, MHP ve Saadet Partisi’nin görünür olduğu bir yer olduğunu, burada normalde de CHP ve HDP bayraklarına rastlanmadığını söylüyor.

Çarşamba günü de Bingöl’ün Karlıova ilçesinde de HDP seçim aracının şoförü Hamdullah Öğe silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti.

Dün Erzurum’da yapılan mitingde konuşan HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ise “Yaptıkları provokasyonlara bakmayın. 'Erzurum’da herkes bizim kardeşimizdir' diyeceksiniz. Kışkırtanlara bakmayın, onlar Erzurum’u temsil etmez” demişti.