BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum'da en iyiler eşofmanı kapacak

Erzurum'da, “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” projesinde spor branşları için seçilen en iyi 1000 öğrenciye eşofman dağıtılacak.

Abone ol

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde başlatılan “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” projesinde spor branşları için seçilen en iyi 1000 öğrenciye Pazar günü eşofman dağıtılacak.

Erzurum’un Olimpik Merkezler arasında yer alması sonucu harekete geçen ve geleceğin olimpik sporcularını yetiştirmek için kolları sıvayan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol yaparak yetenek tarama testlerine başladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar önderliğinde start verilen “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” projesine Şükrüpaşa Spor Salonu’nda yapılan ve 5 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen ilk kademe tarama testlerinde en iyi bin öğrenci tespit edildi.

Gençlik ve Spor İl Şube Müdürleri Hüdaverdi Uğur ile Bülent Tilkidöğen ve Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi yönetimindeki Komite 30 dolayında sözleşmeli, kadrolu ve fahri olarak görev yapan antrenörler yetenekleri belirleme başladı. Uzun ve yorucu geçen mesailerin ardından 5 bin öğrenci arasında en iyi bin öğrenci tespit edildi. Yaş gruplarındaki öğrenciler Yetenek Tarama Testleri ikinci aşamasına katılmaya hak kazandı. 2. Aşama Taramalarında öğrenciler yetenekli oldukları spor dallarına yönlendirildiler.

Atletizm, basketbol. Boks, badminton, buz hokeyi, buz pateni, cimnastik, çim hokeyi, eskrim, güreş, golf, halter, hentbol, judo, kayak, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, tenis, masa tenisi ve voleybol branşlarına yönlendirilen öğrenciler için Pazar günü Cemal Gürsel Spor Salonu’nda eşofman dağıtım töreni düzenlenecek. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda davetlinin katılacağı törende spor branşlarına yönlendirilen en iyi bin öğrenciye eşofman dağıtılacak.

Eşofman dağıtımından sonra “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” Projesi kapmasında tarama testlerini başarı ile geçen en iyi bin öğrenci seçildikleri spor branşlarında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sözleşmeli ve kadrolu antrenörleri ile fahri antrenörler nezaretinde çalışmalara başlayacak.