BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Erzurum'da -20 derecede mucize doğum

Erzurum'da 112 Acil Sağlık Ekipleri, mucize bir doğuma imza attı. Yoğun kar yağışında ve -20'lere kadar inen hava sıcaklığında, doğum daha fazla beklemeyince minik bebek hayata gözlerini, karlı kaplı yolda açtı.

Abone ol

Erzurum'da 112 Acil Sağlık Ekipleri, -20 derecede kar ambulansında doğum yaptırdı. Budaklar Köyü'nde doğum sancısı çeken anneye paletli araçla yaklaşık 3 saat ulaşan sağlık ekipleri, hastaneye doğru yola çıktı; ancak bebek daha fazla beklemeyince, doğum karla kaplı yolda, paletli sağlık aracının içinde gerçekleşti.

Erzurum'da gerçekleşen doğum anına Al Jazeera kameramanı Güray Ervin şahitlik etti. 112 Acil Sağlık Ekipleri, Erzurum'a 50 kilometre uzaklıkta olan Çat ilçesinin Budaklar Köyü'nden gelen telefon üzerine yola çıktı. Daha önce de bir sağlık ekibinin mahsur kaldığı köye doğru yola çıkan sağlık ekiplerinin bu zorlu yolculuğu tam 3 saat sürdü.

Sağlık ekipleri, köydeki hamile kadına yardım etmek için karla kaplı yolu aşmak zorunda

PALETLİ ARAÇ YOLA ÇIKIYOR

Havanın kararmasıyla birlikte sıcaklık -20'lere kadar iniyor. Görüş mesafesinin sıfıra kadar indiği yağışlı havada, yolculuk bu kez paletli kar aracıyla sürüyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı olan Budaklar Köyü'nün karlı kaplı yolları bu araç sayesinde aşılıyor. Kendilerinden önce yola çıkan ve 3,5-4 saat mahsur kalan sağlık ekibine erzak yardımı yapıldıktan sonra yeniden yola çıkılıyor ve köye ulaşılıyor.

SNOW TRUCK'A BİNDİRİLİYOR

Köye ulaşıldıktan sonra 25 yaşındaki anne adayı paletli sağlık aracı Snow Truck'a bindiriliyor. Yaklaşık 3 saat sonra sağlık ekipleri bu kez anne adayıyla yola çıkılıyor; ancak sancılar artınca minik bebek hayata
gözlerini karla kaplı yolda, paletli sağlık aracının içinde açıyor.

Hastane yolunda doğan bebeğin sağlık durumu iyi. [Fotoğraf: Güray Ervin / Al Jazeera Türk]