BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.430,96
HABER /  GÜNCEL

Erzurum esnafı İngilizce öğrenecek

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na hazırlık kapsamında kentteki taksici, lokantacı ve Oltu Taşı ürünleri satışı yapan esnafa yönelik İngilizce kursu açılacak.

Abone ol

Erzurum'da, 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihlerinde yapılacak olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na hazırlık kapsamında kentteki taksici, lokantacı ve Oltu Taşı ürünleri satışı yapan esnafa yönelik İngilizce kursu açılacak.

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (EESOB) açılacak Yabancı Dil Kursu'na ilk etapta 75 esnaf katılacak.

EESOB Başkanı Rasim Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın dünyadaki en önemli spor organizasyonlarından biri olduğunu belirterek, bu oyunları izlemek için Erzurum'a çok sayıda yabancı turistin gelmesinin beklendiğini söyledi.

Turistlerle sağlıklı iletişim kurabilmek için esnafın yabancı dil eğitimine ihtiyacı olduğunu belirten Fırat, şunları kaydetti:

''2011'de ilimize gelecek yabancı turistlerle sağlıklı iletişim kurmaları için öncelikli olarak taksici, lokantacı ve Oltu Taşı esnafına İngilizce kursu vereceğiz. Kursta, esnafa 1,5 ay eğitim verilecek. Bu kurslar, bir hafta içerisinde kendi bünyemizde oluşturulacak. İlk etapta 75 kişi kursa dahil olacak. Kursun daha da geliştirilmesi adına bu konuda Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ile de görüşmeler yapıyoruz.''

-ESNAF İNGİLİZCE KURSUNU ÖNEMSİYOR-

Erzurum esnafı da EESOB'un açacağı yabancı dil kursunun yerinde bir hizmet olacağını ifade etti.

Kentte faaliyet gösteren bir restoran işletmecisi Melik Arıcıoğlu, işletmelerde çalışan personelin dil konusunda yeterliliğinin, turistlere yönelik hizmet açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

EESOB'un açacağı kursa tüm çalışanlarının katılacağını kaydeden Arıcıoğlu, ''2011 şehrimiz açısından son derece önemli. Bu organizasyon sayesinde şehrin turizm açısından geleceğinin parlak olacağı kanaatindeyim. 2011'i esnaf olarak iyi bir şekilde değerlendirmek için dil problemini gidermemiz gerekiyor. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

Kursların ilk aşamada taksici, lokantacı ve Oltu Taşı esnafını kapsamasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden taksici Hikmet Çakır da, ''İngilizce bilmediğimden ötürü yabancı turistlerle anlaşma sıkıntısı yaşıyorum. 2011'den sonra ilimize daha fazla turist geleceği söyleniyor. Bu yüzden artık bizim de İngilizce öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum ve EESOB'un yerinde bir karar alarak kurs açması bizleri memnun etmiştir'' diye konuştu.

Rüstem Paşa Bedesteni'nde Oltu Taşı ürünleri satışı yapan esnaftan Ömer Şahin de, 35 yıldır sektörde çalıştığını belirterek, EESOB'un yabancı dil eğitim kursunu olumlu bulduğunu kaydetti.